Vahid Halilhodziç'in Trabzonspor'a gelmesinin ardından savunmaya yapılan transferler, bordo mavililerin gol yeme sorununu da çözmüş oldu. 

Avusturya kampına kendinden önce yapılan transferlerle giden ve burada oynadığı 3 hazırlık maçında, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor'da Vahid Halilhodziç, bu bölgeye yaptığı takviyelerle sorunu çözmüş oldu. 

Trabzonspor, Avrupa Ligi Play-Off turunda oynadığı Rostov maçlarında kalesinde gol görmezken; Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda oynadığı Kayseri Erciyesspor maçında da gol yemedi. Kalesini gole kapatan bordo-mavililer, buna karşın 3 resmi maçta sadece 2 gol attı. 

Kayseri Erciyesspor maçı sonrası Vahid Halilhodziç tarafından "savunma problemini çözdük bu bölgeye transfer yapmayacağız" açıklaması gelse de, transferin son gününde Yunan savunmacı Papadopulostransfer edildi. 

Forvet hattına yıldız futbolcu Cardozo'yu monte eden Trabzonspor, Waris ve Yatabare transferleriyle bu sezon hem ligde, hem Türkiye Kupası'nda, hem de Avrupa kupalarında yarışmacı bir takım olacağının sinyallerini verdi. 

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek bordo-mavili ekip, bu maçın hazırlıklarını milli takım kamplarında olan oyunculardan yoksun sürdürüyor. Kendi evinde, taraftarlarının önünde iyi bir başlangıç yapma isteğinde olan Trabzonspor'da sakatlıkları süren Cardozo ve Bosingwatakımdan ayrı çalışmalarını sürdürürken, bu oyuncuların maça kadar hazır hale gelecekleri öğrenildi. 
Editör: TE Bilişim