Dünya Futbol Tarihi'nin en büyük skandallarından biri olan Futbol'da şike operasyonu kapsamında 3 Temmuz 2011'de başlatılan soruşturmanın 3 yılında Trabzonspor taraftarları şampiyonluk kupasının Trabzon'a gelmesi yönündeki beklentisi sürüyor.

Futbol'da Şike ve Teşvik Primi operasyonu kapsamında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tüm gerçekleri göz önüne sermesine, UEFA'nın cezalandırmasına, CAS'ın Fenerbahçe'ye verilen cezaları az bulmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulları 'sahaya yansımadı" diyerek şikeyi görmezden gelmesinin ardından tam 3 yıl geçti. Türkiye'de mahkemeler hariç diğer kurumlar şikeyi görmezden gelip hiç yokmuş gibi davranmasına rağmen Trabzonspor bu haklı olduğuna inandığı davasından hiç vazgeçmedi. 3 Temmuz 2011 ile 3 Temmuz 2014 tarihleri arasında tam 3 yıl geçti. Bordo-mavililer bu konudaki mücadelesini sürdürürken, haklarının iadesi noktasında ise hak arayışının 3 yılında yurt dışında somut gelişmeler yaşanmasına rağmen bunları elde etme noktasında Türkiye'de bir sonuç alamadı.

HİÇBİR KİRLİ VE KARANLIK İŞİN İÇİNDE OLMADIK
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzonspor Avukatı Atilla Dilaver, hiç bir kirli ve karanlık işin içinde olmadıklarını belirterek, "Biz davamızda haklıyız. Hiç bir karanlık ve kirli ilişkiler içinde olmadık. Trabzonspor taraftarı da 3 yıl boyunca ortaya koyduğu davranış ve tutumla hukukun dışında bir eylem içinde olmadı. Hukuksal yollardan hiç ayrılmadık. Ayrılmayacağız da. Camia olarak hakkımızı farklı yollardan değil hukuk kurulları içresinde aradık. Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Hakkımızı eninde sonunda olacağız. Ahlak normlarını çok dikkate almayan bir güce karşı mücadele veriyoruz" dedi.

YALNIZ BIRAKILMAKTAN ŞİKAYETÇİ
Dilaver, Trabzonspor camiasının bir kısmına ise sitemde bulundu. 3 yıllık süre içinde bir çok hadise yaşadıklarını belirterek, "Bir kısım birileri bizim bu haklı mücadelemizi engellemeye çalışıyor. Bu mücadele sahip çıkmıyorlar. Kıyıdan, kenardan izleyenler var. Biz bu mücadeleyi kaybedersek Trabzonspor'un sonunun başlangıcı olur. O zaman hiç bir caydırıcılık olmaz ve ligde mücadele edemez. Güçlü olan diğerinin elindekini alır gider ve bir hak iddia edemez" şeklinde konuştu.