Kulüplerin, Şubat 2014 sonu itibariyle açıkladığı 9 aylık mali tablolarına göre en büyük zarar 65.9 milyon lira ile Fenerbahçe’nin oldu. Kısa süre önce yaptığı sermaye artırımı ile dikkat çeken Sarı Kırmızılı kulübün geçen yılın aynı dönemindeki zararı sadece 26 milyon lira düzeyindeydi.

Beşiktaş ise 4 büyükler arasında en düşük zararı açıklayan kulüp oldu. Ancak 45.6 milyon lira zarar açıklayan Beşiktaş’ın bir önceki yıla göre zararında yaşanan büyük artış dikkaç çekiyor. Kulüp, 2012 yılının aynı döneminde 18.9 milyon lira zarar yazmıştı. 

Borsada yer alan takımlardan Trabzonspor ise ay başında 31.8 milyon lira zarar açıkladı. Kulübün 2012’nin aynı döneminde zararı 61.1 milyon liraydı.

ZARAR 207 MİLYON TL 

Borsada işlem gören dört büyük kulübün yazdığı toplam bilanço zararı ise 207.8 milyon liraya kadar yükseldi. Geçtiğimiz yıl zarar toplamı 131.7 milyon lirayı buluyordu.

Bilanço zararlarının tüm kulüplerde bu ölçüde yükselmesinde temel unsur, kurlarda yaşanan yükseliş oldu. Tüm kulüpler için bilanço bağlama dönemi 28 Şubat tarihi olduğu için gerek dolar gerekse euro cinsinden borçlar, bilançolara yüksek seviyelerden yansımış oldu. Dolayısıyla kur avantajından futbol şirketleri yararlanamadı.