Üst üste 3 maç kaybeden Trabzonspor’u, Konya galibiyeti de ayağa kaldıramadı. Bordo- Mavililer, Karabük deplasmanında büyük yıkım yaşadı. Kalesinde tam 4 gol gören Fırtına, son 41 yılın en kötü lig başlangıcını yaptı.

İlk haftada Kasımpaşa’yı devirdikten sonra üst üste ligde 3 maçı kaybeden Trabzonspor, geçen haftaki Konya galibiyetle umutlanmıştı. Ancak Bordo- Mavililer Karabük’te hiç beklemediği bir sonuç aldı. İlk yarısı 0-0 geçilen maçın ikinci yarısında kalesinde tam 4 gol gören Fırtına, bu sezonki en büyük darbeyi yedi. Oynadığı futbol ve aldığı skorla taraftarını kahreden Bordo-Mavililer, 6 hafta sonunda sadece 6 puana sahip. Trabzonspor bu sonuçla birlikte tarihindeki en kötü lig başlangıçlarından birine de imza atmış oldu. Bordo-Mavililer son 41 yıllık süreçte hiç bu kadar kötü bir performans sergilememişti. Bir türlü toparlanamayan Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor, ligde üst üste maç kazanabilmiş değil.

5 senedir kayıp

Öte yandan dünkü sonuçla birlikte Karabükspor deplasmanı Fırtına için adeta kabusa dönüştü. Bordo- Mavililer, Karabük’te oynadığı son 5 lig maçını da kazanamadı. Rakibini en son 2010-11’de yenen Karadeniz ekibi, sonrasında çıktığı 5 maçta 3 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.  

Deplasman kâbusu

Geçen sezondan bu yana dış sahada çok kötü bir futbol ortaya koyan Trabzonspor’un bu hastalığı devam ediyor. Bordo-Mavililer, bu sezonki 3. deplasman maçını da kaybetti. Fırtına genele bakıldığında ligde dış sahadaki son 6 maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fırtına daha önce hiç böylesine kötü bir grafik çizmemişti. Karabükspor ise evinde oynadığı 3 maçın 3’ünü de kazandı.
Editör: TE Bilişim