Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-0 yenen Trabzonspor, 61 günlük deplasman galibiyeti hasretine son verdi.

En son 9 Mart'ta deplasmanda oynanan ligin 23'üncü haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçından 5-1'lik galibiyetle dönen ve ardından 3 dış saha maçında 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alan bordo-mavililer, Rize'de 3 puan elde etmeyi başardı.

Gaziantepspor'a 2-0, Torku Konyaspor'a 1-0 mağlup olan, Gençlerbirliği ile 1-1'lik berabere kalan ve son 3 deplasman maçında 1 puan çıkarabilen bordo-mavililer, deplasmandaki kötü gidişatını komşu kentinde sonlandırdı.

Bordo-mavililer, Çaykur Rizespor'u mağlup ederek bu sezon deplasmandaki 3'üncü galibiyetini elde etti.

-Ligde 2 hafta aradan sonra
Trabzonspor, ligde 2 hafta aradan sonra 3 puanla tanıştı.

Ligin en son 27. hafta sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden, daha sonra Gençlerbirliği deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen, kendi evinde Beşiktaş'a geçen hafta 2-0 mağlup olan bordo-mavililer, bu kez kazanmayı başardı.

Ligde puanını 50'ye yükselten bordo-mavili takım, Avrupa kupalarına katılma yolunda bir engeli aşmayı başardı.

Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü atan Salih Dursun, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. Deniz Yılmaz ise gol sayısını 2'ye çıkardı.

-Çaykur Rizespor, 5 haftadır kazanamıyor
Çaykur Rizespor'un kazanamama hasreti ise 5 haftaya çıtı.

En son ligin 25. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-0 mağlup eden yeşil-mavililer, sırasıyla Fenerbahçe'ye 5-1, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa'ya 3-1, Kardemir Karabükspor'a ve bugün de Trabzonspor'a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

Son 5 haftayı puansız kapatan Çaykur Rizespor, ligden düşme hattından da bir türlü yukarılara çıkmayı başaramadı.