Trabzon'da geçen sezon 643 kişi spor müsabakalarına girmekten men edildi. 6222 Sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamı’nda kötü tezahüratta bulunduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapılan 643 kişi 300 ile 500 TL arasında adli para cezasına çarptırıldı. Bir yıl süreyle sahalara giriş yasağı konulan ve para cezasını ödemeyen 24 kişiye Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Hakaret İçerikli Tezahürata Ceza 

HAKARET içeren tezahürat karşısında failin on beş günden az olmamak üzere adlı para cezasına çarptırıldığı belirtilen 6222 Sayılı Yasa’da, ceza alanın 10 gün içerisinde para cezasını ödemediği takdirde hakkında dava açıldığı belirtildi. Yasaklı olduğu halde müsabaka günü kolluk kuvvetine başvurmayan kişi hakkında ise yirmi beş günden az olmamak üzere 500 TL adli para cezası verildiği kanunda yer alıyor.

Soruşturma Savcısı Gündoğdu

Soruşturmaları yürüten Savcı Ömer Gündoğdu, 10 günlük süre içerisinde cezalarını ödemeyen kişiler hakkında iddianame hazırlayarak, mahkemeye sevk ediyor.  Yargılama sonucunda kişi hem para cezasını ödemeye mahkum ediliyor, hem de maç günleri ilk devre ve ikinci devre olmak üzere iki kez karakola imza vermek zorunda kalıyor. Son 6 ayda 115 kişiye maç yasağı geldiği ve bazı kişilere birden çok para cezası verildiği ortaya çıktı.

Trabzon'da geçen sezon 643 kişi spor müsabakalarından men edildi. Bir yıl süreyle sahalara giriş yasağı konulan ve adli para cezalarını ödemeyen 24 kişi hakkında ise dava açıldı ve yargılama yapıldı.

SPOR POLİSİ İZLİYOR

6222 Sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamı’nda spor polisi statları mercek altına aldı. Trabzon’da geçen sezon spor müsabakalarından 643 kişi kötü tezahüratta bulunduğu gerekçesiyle Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na girişi yasaklandı. Stadyumda özellikle fanatik taraftarın olduğu bölgeyi saniye saniye izleyen ve kayıt altına alan spor polisi, görüntülerden tespit ettiği kişilere cezalarını tebliğ ediyor.

HAKARET İÇERİKLİ TEZAHÜRATA CEZA

Hakaret içeren tezahürat karşısında failin on beş günden az olmamak üzere adlı para cezasına çarptırıldığı belirtilen 6222 Sayılı Yasa’da, ceza alanın 10 gün içerisinde para cezasını ödemediği takdirde hakkında dava açıldığı belirtildi. Yasaklı olduğu halde müsabaka günü kolluk kuvvetine başvurmayan kişi hakkında ise yirmi beş günden az olmamak üzere 500 TL adli para cezası verildiği kanunda yer alıyor.

SORUŞTURMA SAVCISI GÜNDOĞDU

Trabzon’daki soruşturmaları yürüten Cumhuriyet Savcısı Ömer Gündoğdu, para cezasını 10 gün içerisinde ödemeyen kişiler hakkında iddianame hazırlayarak, mahkemeye sevk ediyor.  Yargılama sonucunda kişi hem para cezasını ödemeye mahkum ediliyor, hem de maç günleri ilk devre ve ikinci devre olmak üzere iki kez karakola imza vermek zorunda kalıyor.

CEZALAR FENER MAÇINDA GELDİ

Trabzon'da geçen sezon ligin 24. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak kimliği tespit edilen çok sayıda kişiye ceza verildi. 10 Mart 2014 tarihinde oynanan bu maçla birlikte son 6 ayda 115 kişiye maç yasağı geldi. Bu arada bazı kişilere birden çok para cezası verildiği ortaya çıktı.

CEZAYI ÖDEMEYENİN CEZASI ARTIYOR

6222 Sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamı’nda kötü tezahüratta bulunduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapılan 643 kişi 300 ile 500 TL arasında adli para cezasına çarptırıldı. Bir yıl süreyle sahalara giriş yasağı konulan ve para cezasını ödemeyen 24 kişiye Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.