Yeni sezon öncesi kadrosunda yapılanmaya gidip sezona 25 kişilik oyuncu kadrosuyla başlayan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal, ilk 3 haftada 17 oyuncusundan yararlandı. İlk iki haftada oynanan Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında Onur, Zeki, Durica, Uğur, Okay, Güray, Mehmet Ekici, Onazi, Yusuf Erdoğan, Muhammet Demir ve Casttillo’dan oluşan 11’i bozmayan Yanal, Osmanlıspor karşısına iki değişiklikle çıkarak Zeki’nin yerine Mustafa Yumlu, Muhammet Demir’in yerine ise Suk’a görev verdi.

Ersun Yanal, ligin ilk 3 haftasında ise yedek kulübesinden Mustafa Akbaş, Bero, Suk, Ibanez, Aytaç ve Muhammet Demir’e şans tanıdı. 25 kişilik kadro derinliğinde ilk 3 haftada 17 oyuncu forma giyme fırsatı yakaladı.
Trabzonspor’da yeni sezonda Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Furkan Taş, Uğurcan Çakır, Akakpo, N’doye, Esteban ve Sheidaev henüz forma şansı bulamayan oyuncular oldu. Bu 8 oyuncudan Esteban dışındakiler 18 kişilik kadroda da kendilerine yer bulamadı.

YANAL’DAN DEĞİŞİM SİNYALİ
Bu arada, Trabzonspor’un ligin ilk 3 haftasında gol yollarında etkisiz kalması, Ersun Yanal’ı arayışa itti. Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında forvet hattında Muhammet Demir’e forma veren Ersun Yanal, Osmanlıspor karşısında ise Hyun-Jun Suk’u görevlendirdi. 3 maçta da forvet oyuncularının skora katkı sağlayamaması, Yanal’ın yeni arayışlara girmesine sebep oldu. Antrenmanlarda alternatif sistemler deneyen Yanal’ın, Aytemiz Alanyaspor maçına farklı bir takım kurgusuyla çıkabileceği belirtilirken, kadroda da değişimler yapabileceği kaydedildi.

N’DOYE FORMA BEKLİYOR
Trabzonspor’da kadro dışı bırakıldıktan sonra affedilip takıma katılan ve yıllık alacağı ücrette de indirime giden Dame N’doye, forma bekliyor. Takımla birlikte çalışmalarını sürdüren ancak ligin ilk 3 haftasında kadroya dahi giremeyen 31 yaşındaki forvet oyuncusu, forma şansı bulup 11’de oynamayı hedefliyor. Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Osmanlıspor maçlarında hücum hattında etkili olamayan bordo-mavililerde Ersun Yanal’ın Aytemiz Alanyaspor maçında N’doye’yi kadroya dahil edebileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim