Düşüncesinin rüyada gördüğü kupadan etkilenerek oluştuğunu belirten Metin, “UEFA’nın açıklamasından birkaç gün önce bir rüya gördüm. Onun için yola çıkıyorum. 3 Temmuz’da Trabzon’da olmayı hedefliyorum. Yürüyüş boyunca camilerde kalacağım. Çok büyük destek gördüğümü söyleyebilirim” dedi.

Şike sürecinde Trabzonspor’un haksızlığa uğradığını ve şampiyonluğun Trabzonspor’un hakkı olduğunu dünyaya duyurmak için Malatya’dan Trabzon’a yürüyen Yunus Metin, yürüme kararını gördüğü bir rüya üzerine aldığını söyledi. Malatya nüfusuna kayıtlı 36 yaşındaki Yunus Metin, Trabzonspor’un hakkının şike yoluyla gasp edildiğini duyurmak için Malatya’dan Trabzon’a Pazartesi günü yürüyüşe başlayacağını belirterek, “Belki birçok kişi inanmaz ama UEFA, Fenerbahçe’ye Avrupa kupalarından 2 yıl men edilmek üzere disiplin kuruluna sevk etmeden birkaç gün önce ben bir rüya gördüm. Rüyamda Haziran ayı içerisinde bu olayın kapanıp, kupanın Trabzon’a geldiğini gördüm. Aradan birkaç gün geçti böyle bir olay yaşandı” dedi.

Yürüyüş kararı almasında gördüğü rüyanın çok büyük bir etkisi olduğunu savunan Metin, “Yürüyüşümün haber olarak çıkmasından sonra anormal bir şekilde birçok kişi bana ulaştı. Hollanda ve birkaç yabancı ülke başta olmak üzere İstanbul ve Trabzon’dan bazı insanlar destek olmak istediklerini söylediler. Taraftar grupları bana ulaşarak, arkamda olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

3 TEMMUZ’DA TRABZON’DA OLMAYI HEDEFLİYOR

Pazartesi yola çıkacak olan Metin, şike sürecinin başlatıldığı 3 Temmuz tarihinde Trabzon’da olmayı ve önce Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nu daha sonra da Trabzonspor Tesisleri’ni ziyaret etmeyi planlıyor. Metin, yürüyüş boyunca camilerde yatacağını kaydederek, konaklama konusunda destek olacak insanların yardımlarıyla bazen otelde, bazen de kendini evinde misafir edebilecek Trabzonsporlu taraftarların evlerinde kalabileceğini dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim