Fenerbahçe ile oynanan olaylı maçın ardından Hacıosmanoğlu’na destek amaçlı gittikleri havaalanında Fenerbahçe’ye karşı yapılan küfürlü tezahürat nedeniyle 1 yıl seyirden men cezası yiyen iki tribün liderine destek amaçlı Trabzon Meydanında her gün saat 18:00’da yapılması planlanan eylemin ilki gerçekleşti.

ADALET İSTİYORUZ

Ceza yiyen tribün liderleri, “neden sadece bize ceza kesiliyor bunu anlamıyoruz. Diğer taraftar grupları da bu şekilde toplu küfür ediyor. Havaalanında da 200 kişi vardık. Sadece iki kişi ceza aldık. Bu yasa uygulanırsa tribünlerde taraftar kalmaz. Karakollar imza atmak için gidecek taraftarı karşılayamaz. Yasa kişilere göre olmamalı. Adil yargılama ve yasa istiyoruz.” Şeklinde tepki gösterdi.

SES GETİRECEK PROTESTOLAR

Taraftarlar seslerini Ankara’ya duyurmakta kararlı olduklarını dile getirirken, eylemin ilk gününde “adalet istiyoruz”, ”tribüne dokunma”, “Ankara Ankara duy sesimizi işte bu taraftarın ayak sesleri”, “terörist değiliz tribüncüyüz”, “her yer tribün her yer direniş”, “yargısız infaz”, “stada girmemiz engellenemez”, “taraftar dışarda adalet nerede?” şeklinde tezahüratlar yaptılar. Her gün gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlerde dünya çapında ses getirecek protestolar gerçekleştireceklerini kaydettiler.

İlk gerçekleşen eylemde dikkat çeken pankartlar;











Eylemin 1. gününde yaşananlar;