Trabzonspor'un UEFA ve FIFA'ya Türkiye'deki şike olayları nedeniyle direkt müdahale etmesine yönelik başvurusu gündeme bomba gibi düştü. O başvuruyu hazırlayan hukuk ekibinin içerisinde bulunan Trabzonspor'un hukukçu kadrosundan Atilla Dilaver, SABAH'a başvurunun kodlarını anlattı. "Amacımız ülkeyi şikayet etmek değil" diyen Dilaver şöyle konuştu: 

BAŞURU ÜLKE MENFAATİ İÇİN
Burada amaç; futbolun temizlenmesi. Trabzon'un haklarının verilmesi. Trabzonspor bu başvuruyu kendisi için yapmadı. Ülke futbolunun ve ülke insanının menfaati için yaptı. Çünkü spor, ahlak demektir. Kirli futbol ortamı ise tüm ülke insanına, tüm gençliğe ve tüm kulüplere zarar vermektedir.

TFF'DEN ARTIK BİR ŞEY ÇIKMAZ
UEFA ve FIFA, Türkiye'deki o sezonla ilgili kararlarını vermişler, 'şike var' demişler. UEFA üyesi ve CAS yargılamasını kabul eden federasyonumuz şike olmadığını söylüyor. Bu kurumların şike konusundaki tutumları sıfır toleranstır. Fakat Türkiye'de şikeye müsamaha gösteren bir ortam oluşturuldu. Bizim buradaki beklentimiz sıfır tolerans ilkesine uygun davranılması. Ancak davranılmadı. Biz Futbol Federasyonu'ndan sonuç alamayacağımızı gördüğümüz için bu başvuruyu yaptık. Şimdi iki kurumun geri dönüş yapmalarını bekliyoruz. UEFA, kupanın gerçek 
sahibine verilmesini isteyecektir.

Kaynak: ULAŞ ÖZDEMİR