Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Dergisi'nin eylül ayı sayısındaki yazısında, Trabzonspor sevdası ile göreve geldikleri ilk günden itibaren gerek Türk futbolunun temizlenmesi ve kulüp içerisindeki yapılanma, gerekse tüm branşlarda planlı büyüme için adım adım ilerlemeye başladıklarını belirtti.

Trabzonspor'un Avrupa sınırlarında bir başarı hikayesine ihtiyaç duyduğu bir dönemde, kulüp tarihlerinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında mücadele etmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Yakaladığımız bu ivme, ilerleyen haftalarda kazanılacak başarının öncüsü olarak bizleri mutlu etmiştir. Katıldığı her turnuvada mücadeleci yapısı ile ön plana çıkan, sportmen bir kimlik, bir vizyon oluşturma bilinci ile görev yapıyoruz. Ortaya konulan anlayış bu bağlamda bizleri mutlu etmiştir. Özümüze döndük, kendi değerlerimize görev ve yetki verdik söylemimizin devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Genç ve yeni bir futbol anlayışı ile sahada mücadele eden futbolcularımızın içinden, gelecek neslin yıldızları, doğru bir zamanlamayla çıkacaktır. Tarihimizin gölgesi altında dinlenme dönemi bitmiş, yeni tarihi başarılar kazanma dönemi başlamıştır."

Hacıosmanoğlu, sportif başarının yanı sıra kulübün içinde bulunduğu mali tabloyu düzeltmek için de var güçleriyle çalıştıklarını kaydederek, "Değişim için mücadele ettiğimiz bu dönemde bir sonraki adımımız yapılanma olacaktır. Bu gerçekler ortada iken yönetim olarak zamana ihtiyacımız olduğu da ortadadır. Camiamızın bizleri sabırla desteklemelerini bekliyorum. Sonuçta kazanan Trabzonspor olacaktır" ifadelerini kullandı.