Trabzonspor’un Polonyalı oyuncusu Adrian, Bordo-Mavililerin UEFA Avrupa Liginde karşı karşıya geleceği Polonya takımı Legia Varşova maçı öncesi hem Polonyalı hem de Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Polonyalı gazetecilere ‘Hoş geldin’ diyerek konuşmasına başlayan Adrian, “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Çok mutluyum ve umutluyum. Yarın Ponolyalı bir takım ile oynayacağımız için.  İyi bir oyun bekliyoruz. İyi bir karşılaşma olacağını umut ediyoruz” dedi.

Polonya takımına karşı oynamak nasıl bir duygu?

"Benim için önemli bir karşılaşma olacak. Trabzonspor için çok önemli bir karşılaşma. Önemli bir kulüp olduğunu göstermek istiyorum. Bu hayatımın maçı olmayacak. Ama yine de kariyerimde önemli bir noktadır."

Bu maç için başka bir soru soracağım, senin için nasıl bir duygu yüklemi oluyor?

"Bu tabiki zor bir karşılaşma. Çünkü bu maç ligden kimin çıkacağını gösterecek. Önemli ve zor bir maç olacağı inancındayım.

Lig ve UEFA maçlarında ki gol oranları neden farklı?

"Tabi ki maçlar kıyasladığınız zaman bir farklılık görebiliriz. Fakat son maçlarda 1-0 ilk yarı maç sonucu aldık. Fenerbahçe  maçı zor bir maç oldu. Sivasspor maçı 30 dakika eksik kaldık. Böyle bir açıklama söyleyebilirim. Bu maç için çok umutluyum. Umutlu bir sonuç bekliyorum. 6 Puanlık maç olarak görülüyor"

Bu maçta Polonyalı tarafın mı yoksa Trabzonspor tarafın mı ağır basacak?

"İlk önce bütün Polonya’dan gelen taraftarlar için sesleniyorum. Türkiye’de iyi bir atmosfer olduğuna dair bir tablo çizmenizi istiyorum. Fakat Trabzonspor benim için çok önemlidir. Gruptan çıkmak istiyoruz. Yarın umarım puan kazanabiliriz"

AKÇAY’A GÖRE FAVORİ KİM?
Trabzonspor Teknik Direktörü Akçay, Varşova maçı öncesi konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, dün hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında maçın geçiş maçı olacağını kaydetti.

Akçay, “Hem bizim için hem de Varşova için önemli bir geçiş maçı. Ama biz müsabakayı kendi lehimize çevirmek açısından farklı bir strateji ile oynayabiliriz. Stratejik geçişler yaşanabilecek bu kadar önemli bir müsabaka olarak görüyoruz.  Ard arda iki müsabaka oynayacağımız rakip. Dolayısı ile rakibi aşağıda tutmak önemli bir stratejik eylem olacaktır” dedi.

Risklerin Varşova tarafından alınacağını kaydeden Akçay, “Ancak riskleri yüksek düzeyde alacak olan takım Varşova olacağını düşünüyorum. Biz bu rakibimizin eylemlerini dikkatle takip edeceğiz. Oyun içerisinde taraf üretmek konusunda dikkatli olacağız. Oyuncularımızın bu maça kafa ve zihinsel olarak hazır olduklarını düşünüyorum.  Çok koşan disiplinli bir rakip olduğunu biliyoruz. Rakibe saygı duyarak onunla dikkatli mücadelemizi sürüreceğiz” dedi.

Colman’ın riske edilmeyeceğini kaydeden Akçay, “Colman riske etmeyeceğiz. Giray kadroda olabilir. En son kontroller yapıldıktan sonra karar vereceğiz. Şuan 4 puan olan hiç puanı olmayan Varşova’ya göre Trabzonspor favori gözüyor. Ancak futbol her sonucu açık bir oyun. Ancak biz favori gibi gözüküp favori gibi müsabakayı bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Akçay, “Rakibin cahil cesareti diye tabir ettiğimiz aşırı saldırgan örnekleri çok da risk alarak oynaması bir futbol takımının istedi tarzda bir oyun değild. Ama siz bu tip durumlarda saha da ki duruşunuzla işi kolaylaştırabilirsiniz” dedi.

Özel bir önlem aldığı oyuncu olup olmadığı şeklinde ki soruya ise Akçay, “Legia Varşova takım oyunu oynayan komple eylem içinde olan taktiksel eylem yapan takım. Ama öne çıkan ikinci ve 3. Bölgede sonuç değiştirecek oyuncuları var.  Önemli oyuncular var. Bunlar sonuç değiştirebilir. Ama direkt olarak bir önlem almak yerine onları dikkatle izleyeceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Varşova’nn risk alıp saldırması noktasında ise Akçay, “Tabi ki avantaj gibi görünebilir. Ama Sivasspor maçında 7 gol pozisyonunu gole çeviremezseniz, rakibinizin bu saldırganlığı sizin avantajınız yerine onun avantajına dönüşür. Önemli olan sonucu değiştirecek hamleleri yapabilmektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim