Brezilyalı yıldız Henrique yine sahneye çıktı, Trabzonspor'u zafere taşıdı... Sambacı, 1-0'la geçtikleri Kayseri ve Karabük maçlarından sonra Eskişehir karşısında da galibiyeti getiren golü attı. Bordo-Mavililer de sahasındaki yenilmezlik unvanını korudu

Trabzonspor’un yıldız ismi Henrique dün akşama damgasını vurdu. Brezilyalı futbolcu, Kayserispor ve Karabükspor’u 1-0’lık sonuçlarla geçtikleri karşılaşmalarda golleri atarken, dün de Eskişehirspor’u yıkan adamdı. Sambacı’nın 74. dakikada attığı golle Karadeniz ekibi 3 puanının sahibi oldu. 1-0’lık skorlarla sona eren 3 maçta da golleri atan tecrübeli futbolcu, Bordo-Mavililer’e zirve yarışında çok kritik 9 puan kazandırdı. Karşılaşmanın ilk yarısında fazla etkili olamayan Henrique, ikinci 45’te ise Eskişehirspor savunmasının kabusu oldu. Ayrıca Brezilyalı futbolcu, bu sezon 5. kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Trabzonspor ise bu galibiyetle sahasındaki yenilmezlik unvanını korumayı başardı. Avni Aker Stadı’nda oynadığı 6 maçın 5’ini kazanan Bordo-Mavililer, yalnızca 1 beraberlik elde etti.

Sıra Limassol’da

Ligde haftayı Eskişehirspor galibiyetiyle kapatan Karadeniz ekibi, bugün Limassol karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak. Avrupa Ligi J Grubu’nda lider olan Bordo-Mavililer, ilk maçta 2-1 mağlup ettiği Rum ekibiyle 28 Kasım’da oynayacağı rövanş karşılaşması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek.

18’e alınmadılar

Karadeniz ekibinin iki yabancısı Janko ve Alanzinho, teknik direktör Mustafa Akçay tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Bu arada 3 maçlık cezası son bulan Trabzonspor’un savunma oyuncusu Mustafa Yumlu, dün formasına kavuştu.

İndirim işe yaramadı

Taraftarların maçlara ilgisini artırmayı hedefleyen Trabzonspor Yönetimi’nin bilet fiyatlarında yaptığı indirim işe yaramadı. Maraton tribünü biletleri 10 TL’ye kadar düşmesine rağmen taraftarlar, maça fazla ilgi göstermedi.

Adrian ıslıklandı

Karşılaşmanın 65. dakikasında oyundan alınan Trabzonsporlu Adrian’a tepki vardı. Eskişehirspor karşısında vasat bir oyun sergileyen Polonyalı futbolcu, yerini Soner’e bırakırken, taraftarlar tarafından yuhalandı ve ıslıklandı.