Bordo-Mavili kulübün eski başkan yardımcılarından, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yaşanan olayların kendisini futboldan uzaklaştırdığını ifade eden Ağaoğlu, “Kulüplerin yüz milyonlarca dolar borcu var. Transfer yapamaz duruma geliyor, Avrupa’dan men ediliyorsunuz. Trabzonspor da iyi değil. Neticeler ve kulübün borcu ortada. Yıllardır uygulanan yanlış politikalardan dolayı kulüp bu hale geldi” dedi.

Tecrübeli işadamı, “Onu al, bunu al, sonra transfer yaptık. 10 milyona aldığın adamı üste para vererek göndermeye çalış. Bu hataları köşe başındaki bakkal Hüseyin efendi yapmaz. Sonra borç 300 milyon dolar. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Hadi bu kadar borç yaptın, sonuç? O da yok. Her sene yeniden yapılanma muhabbeti var.  Her sene yeniden yapılanma olmaz. Demek ki her sene yıkıyorsun” diye konuştu.

Trabzonspor’un özüne dönmesi gerektiğini de söyleyen Ağaoğlu şöyle konuştu: “7 profesyonel 102 amatör takım ve altyapısında da yüzlerce futbolcusu olan bir şehirsin sen. Alanya maçına bakıyorum 8 yabancı ile çıkmış sahaya, sekizi birbirini tanımıyor, ben hiçbirini tanımıyorum. Trabzonspor bir aşktır bir kimliktir. Mustafa Yumlu var sadece. Ben bunun neyine Trabzonspor diyeceğim. Öze dönük programlar uygulamak lazım, yoksa başarı gelmez.”