Ahmet Ağaoğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından, Özkan Sümer'e yakınlığı ile bilinen Hasan Al'dan dikkat çeken tepki geldi.

Hasan Al sosyal medya hesabından, "2000 devriminin yarıda kalmasına neden olan, 2002'de Trabzonspor'un gücünü bölen, Özkan Sümer'in listesini parçalayarak istifa eden, 2003'de kongreye 2 gün kala bırakıp kaçan Ahmet Ağaoğlu, bugün bütünlüğü sağlamak için trajikomik bir biçimde aday... Ne diyelim, hayırlı olsun... " Şeklinde paylaşımda bulunarak Cumhuriyet Gazetesi'nde yazdığı yazıyığı paylaştı.

İŞTE HASAN AL'IN "Ağaoğluaday olabilecek mi..." BAŞLIKLI YAZISI

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor’da tarihin akışını değiştiren adamdır. 2000 devrimi başarıyla tamamlanmış, kulüp çıkışa geçmiştir. Ancak Başkan Yardımcısı Ahmet Ağaoğlu, Başkan Özkan Sümer’e karşı aday olarak ortaya çıktı (2002). Güç ikiye bölündü. Kıyasıya bir seçim yarışı yaşandı. Kıl payı Özkan Sümer kazandı. Ancak bu yarışın sonunda her iki isim de kaybetti. Ağaoğlu seçimi kaybetti. Çizik komplosuyla Ağaoğlu’ndan daha az oy alan Sümer de prestijini kaybetti. Fakat kongre üyeleri büyük bir sağduyu örneği göstererek iki ismi sandıkta birleştirdi. 
Ahmet Ağaoğlu ve 3 arkadaşı listeyi delerek Sümer’in listesine girdi. Ağaoğlu, kongre üyelerinin her iki ismi sandıkta birleştirmesine saygı göstermedi. Arkadaşlarıyla istifa etti. Bununla da yetinmedi. Hemen kongreden sonra istifa etse Sümer’in listesinde çizik yiyen isimler kazanmış sayılacaktı. Ağaoğlu, süreyi doldurduktan sonra istifa etti ve Sümer’in listesini parçaladı. Yedek yöneticilerle takviye yapılmak zorunda kalındı. Bu ikiye bölünme 2000 devrimine en büyük darbeyi vurdu.
Nitekim bu kongreden kısa süre sonra Özkan Sümer, Trabzonspor Kulüp Başkanlığı’ndan istifa etti. Sümer’in istifasıyla boşalan koltuğa Ahmet Ağaoğlu, rakipsiz tek aday olarak gösterildi. Kulüp borçsuz bir şekilde, rant değeri çok yüksek Gökdeniz’li, Fatih’li, Yattara’lı kadrosuyla Ağaoğlu’na altın tepsi içinde sunuldu. Yönetim kurma çabalarına geçildi. Ağaoğlu’nun İstanbul’dan getirdiği yönetici adayları (!), başını Volkan Canalioğlu’nun çektiği Trabzon kanadı tarafından kabul görmedi. 
Sonuçta Ağaoğlu kongreye iki gün kala kenti Kaya Çilingiroğlu’nun özel uçağıyla terk etmek zorunda kaldı...
Ardından süreç Çilingiroğlu’nun vurulmasıyla sonuçlandı... 
Trabzonspor’da tarihin akışı değişti. 
Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta dönemleri yaşandı... 
Trabzon’da hep konuşulan Ağaoğlu’nun zamansız adaylığıdır. “Keşke 2000 devriminden sonra güç bölünmese. İstikrar devam etse. Ağaoğlu doğal akışı içinde başkan olsa. Trabzonspor teknik ve idari anlamda iflasa sürüklenmese... İki Türkiye Kupası, iki de lig ikinciliği kazanan kadroşampiyon olabilseydi...” İnsanlara en çok acı veren de bu keşkelerdir... Üçüncü kez Ahmet Ağaoğlu’nun adaylığı gündemde. Dün gücün bölünmesine yol açanlar bugün güçbirliği sağlayabilecek mi? Bakalım bu defa tarihin akışı nasıl değişecek? Özkan Sümer’in dediği gibi “Geçmişi tamamen unutmaklazım. Şimdi hesaplaşma değil hesap zamanı.” Ancak geçmişi hatırlamak doğru yolu bulmak açısından çok önemli...