Bordo-Mavililer’in başarılı teknik patronu, kamp sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Akçay’ın gündem yaratacak sözleri:

‘Çok iyi hazırlandık’

“Düşündüğümüzden daha üst seviyede bir kamp geçiriyoruz. 30 maç oynamış bir takım olarak antrenman tempolarının düşük olabileceği endişesi vardı. Ancak oyuncularımızın hiç öyle bir durumda olmadığını görmek bizi çok sevindirdi. Hazırlık maçlarını, Celtic ve Ajax gibi, Juventus takımı seviyedeki ekiplerle oynamış olmak da bizim açımızdan önemli.”

‘İki bölgeye takviye gerek’

“Hazırlık maçlarında gördük ki forvete ve orta sahaya takviye şart. Sol bekte de ihtiyaç gözüküyor. Mevcut kadronun gücünü artırmak için transfer çalışmalarımız sürüyor. Ancak eğer takviye yapamayacaksak, tranfser olmayacaksa da sorun değil. Bunun için de planlamamız, stratejimiz bulunuyor. Sonuçta ilk yarıdaki Avrupa başarısını da bu oyuncularımız yaptı.” 

‘İyi ile vasatın arasındayız’

“Taraftarlarımız bizden daha üst seviyede bir Trabzonspor bekliyor. Her maçı kazanmamız gerektiğini düşünüp bizi eleştiriyorlar. Onların heyecanına da saygı duyuyorum. Taraftara layık olmak için çalışıyoruz. Şu anda vasat ile iyi arasında bir yerdeyiz. Değiştirebileceğimiz olumsuzlukları zaten değiştiriyoruz. Değiştiremediklerimizi iyileştiriyoruz. Ancak bizim elimizde de sihirli değnek yok. Kulübümüzün ekonomik durumu ortada. Sosyal yapıyla ilgili bir realite var. Buna göre hareket ediyoruz. Ben olduğum gibi hareket ediyorum. Bu işi yapmasam da sorun değil. Gider limon satarım. Sonuçta o işi yapanlar da ailelerini geçindiriyor.”

Kaynak: Fanatik
Editör: TE Bilişim