Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor taraftarı önünde Elazığspor'u konuk etti. Bordo-mavili ekip Elazığspor'un bir penaltı vuruşundan yararlanamdığı maçı 4-0 kazanmayı başardı. 
Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller 27. dakikada Yusuf, 58. dakikada Henrique, 69. dakikada Olcan ve 79'da Emre'den geldi.

Trabzonspor bu galibiyetle ligdeki puanını 17'ye çıkarırken, Elazığspor 7 puanda kaldı. Aynı zamanda bu galibiyetle bordo-mavili ekip Spor Toto Süper Lig'de 3 maç aradan sonra galibiyet almış oldu. Aynı zamanda Elazığspor'da Okan Buruk takımının başında ilk kez bir resmi maça çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, "Kolay gibi gözüken bir maç. Müsabakadan önce. Koşmadan mücadele etmeden hiç bir müsabakayı kazanamıyorsunuz. O penaltı gol olsa çok daha zorlanma olabilirdi.l Müsabaka farklı noktalara gelebilirdi. Müsabakayı isteyen taraftık. Rakibin arkasına çok fazla atak yaptık. Rakibin penaltı pozisyonu dışında çok fazla pozisyon vermedik. Tek tek gitmekte yarar var. Bu maçı da öyle değerlendiriyoruz. ilk yarının sonuna doğru gidiyoruz. Yukarıdan kopmadan kendi heyecanımızı ve beklentilerimizi kaybetmeden lige tutunmaya çalışıyoruz.l Maçları tek tek ele alıp gidersek amacımıza ulaşacağız" dedi. 

Bordo-Mavililerin ilk yarı  bitiminde beklenen puan aralığını da açıklayan Akçay, "Puan olarak 22-25 aralığı beklenen bir puan aralığı gibi görünüyor. Tek tek gittiğimizde maçların zorluk derecesi nedeniyle böyle bir hedef koyduk kendimize. 7 haftayı öyle planlıyoruz. O şekilde kalabilirsek hedefimize ulaşmış olacağız. Belki beklediğmiz oran değil 5 olsa da 10 olsa da takımın temposunda yükselme var bu da bizim için sevndirici. Rakip topu kazandıktan sonra direncimizi dikkate almalıyız" dedi. 

Varşova maçıyla ilgili olarak ise Akçay, "Çok değişken kadro ile oynayan rotasyonu çok yüksekr bir takım. Karşımızda ki rakip bir müsabakada ç ok fazla oyuncu değiştirerek oynuyor. Kendi evinde özellikle seyircisi ile çok güçlü bir taraftarı var. Beraberlik bizim için çok iyi bir sonuç olarak gözüküyor. Onu beraberlikle bitirirsek grupta ki şansımızı yükseğe taşımız olacağız" dedi. 
 
Editör: TE Bilişim