Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Akçay, "Burukluk içerisindeyim. 8-9 aya yakın bir süreçten sonra, avuçlarımın içerisinden kaybettim. Trabzonspor bizim idealimizdir. Umarım felsefimizin devamlılığının sağlanması en önemli arzumdur. Zaman üzüntülerimizi alıp götürücektir" dedi. 
 
KENDİME YÖNELİK ACIMASIZ BİR SORGULAMA SONRASI İSTİFA KARARI ALDIM
Mustafa Reşit Akçay, ayrılık kararıyla ilgili olarak, "İnsanlar neleri iyi yapıyor, neleri yapamıyor diye kendini acımasızca sorgulamalı. Ben de bunu yaptım. Bunu sonucunda bir strateji ortaya çıktı. Bu stratejinin gereği istifa kararının en iyi yol olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. 
 
İSTİFA ERDEMLİ BİR DAVRANIŞTIR; REAKSİYOR VERİLMESİ GEREKİYORDU; BEN DE VERDİM 
Akçay, "İstifamın tek neden taraftarın istifa sloganı değildi. Ben alışılagelmiş davranışların dışında davranmaktan yanayım. Taraftarın istifa et demesi, tek başına, istifa için bir durum yaratmayabilir; ama benim için yaratabilir. Tabii ki bir yerde saygı ve değer bilinci kaybedilmişse, bu radikal bir hareketle değiştirilecek. Bu nedenle istifa ettim. Bu sözlere karşı bir tepki verilmeliydi. Ben de bu tepkiyi verdim. İstifalar tek taraflı müesseselerdir. Ama futbolulumuzun içerisinde sağlıklı müesseselerdir. Yeri geldiğinde gitmeyi bilmelisiniz. bu Bu anlamda istifa erdemli bir karardır" dedi.  
 
HER ŞEY BÜYÜK TRABZONSPOR İÇİN 
Akçay, ne taraftara ne yönetime ne de futbolculara kırgın olmadığını belirterek, "Her şey büyük Trabzonspor için. Her şey Trabzonspor'un yaşaması için, gerisi teferruattır" şeklinde konuştu.
 
O OYUNCULARIN İSMİNİ VERMEYECEĞİM 
"Kefil olamayacağım oyuncular" var açıklamasıyla ilgili olarak  Akçay, "İsim vermem; çünkü bu oyuncular şu anda Trabzonspor'da oynuyor. Söyleyeceğim şeyler Trabzonspor'a zarar verir. O yüzden söylemeyeceğim" dedi.  
 
NEDEN YILLARDIR ŞAMPİYONLUK GELMİYOR? SEVGİ SORUNU VAR
Akçay, "Trabzonspor neden yıllardır şampiyon olamıyor?" sorusuna ise "Şu anda Carson'ın menajer kitabını okuyorum. Camida başarısı için sevgi olmalı diyor. Sevgi hakim olmalı diyor. Bir camiada komple bir sevgi, sinerji olmalı ki başarı gelsin. Sevgi sorunu olduğu için Trabzonspor'da başarı gelmediğini söyleyebilirim" şeklinde yanıt verdi. 
 
ÖZGÜVENİ KAYBETMEMEK GEREKİR. JUVENTUS KARŞISINDA KİLİT CÜMLE BU 
Akçay, Juventus maçı için ise "Zor; ama sonuçta iki takımda sahaya 11 kişi çıkıyor. Benim anlayışım budur. Kendinize güveninizi kaybettiyseniz, maçı kaybettiniz demektir. Eğer kendinize olan güveninizi kaybetmişseniz, bütün maçları kaybetmişsinizdir demektir. 1 maçı kaybedebilirsiniz; ama özgüveninizi kaybetmemelisiniz. Oyuncularda güvenli bir ortam hissi yaratılırsa iyi bir mücadele ortaya çıkacaktır. Juventus'un yüzdesi çok daha fazla. Tur yüzde olarak Jventus'a daha yakın; ama futbolda her zaman sürprizlere yer vardır" dedi. 
 
SÜPER LİG'DEN BİR TAKIMDAN TEKLİF GELDİ 
Süper Lig'den teklif aldığını belirten Akçay, "Mayıs sonuna kadar çalışmamayı düşünüyorum. İsim vermeyeceğim; ama Süper Lig'den ciddi teklif geldi. 1. Lig'den de oldu; ama Mayıs'a kadar çalışmama kararı aldım" diye konuştu. 
 
BİR GÜN TRABZONSPOR'A GERİ DÖNMEK... 
"Bir gün Trabzonspor'a geri dönecek misiniz" sorusuna Akçay, "Biz şu anda ekmeğimizi Trabzon'un dışında kazanmanın yoluna bakacağız. Ama sonrası nasıl gelişir; bunu beklemek gerekir" dedi.    
Editör: TE Bilişim