Mustafa Akçay şok yenilgi sonrası açıklamaları;

Bence skor tehdit edici gözüküyor. Hem moral açısından hem de bizi. Taraftarlarımızı mutsuz eden bir skor görüntüsü var. Ben oyunun ilk yarı ve ikinci yarı nın belli bölümleri için aynı görüşte değilim. Belki bazı kırılma noktaları var onlar aşılsa farklı olabilirdi. İkinci yarının genelinde çok iyi oynamadık. İkinci golden sonra dağınıklık oldu. Tecrübeli oyuncularımızı çok fazla hata yapması da maçın diğer görünen tarafıydı. Çok bariz hatalarla maçın sonucu değişti. 

Kötü bir skor ama Trabzonspor bunun üstesinden gelecek güce sahip. Evimizde ki istatistik serisini kaybetmemiz ve tarftarımızı üzmemiz de üzücü. 

KADRO İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE BÖYLE CEVAP VERDİ
Kadro ile ilgili eleştirilere cevap veren Akçay, “Kadro yaparken hafta içerisinde ki istatistikler oyuncu durumu bunların hepsi bir araya geliyor. Rakibin hızlı oyuncuları ve o oyuncularla devamlı atak yaptığı biliniyordu. Biz birebirlerde hızlı oyuncuları ile oynayabilsek aldığımız riskin karşılığını alırız. Aldığımız risk bize zorluk çıkaracak diye söyledik. Rakibin hızıl oyuncularının bire bir oyunda etkinliği bizi savunmada zor durumda bıraktı. Ama çok fazla da gol pozisyonu kaçırdık. Sonuçta bardağın dolu tarafı değil de boş tarafına bakıldığı için maçı kaybettik. Taraftar için de üzgünüz”

İSTİFA  ÇAĞRILARINA BÖYLE CEVAP VERDİ
Trabzonspor taraftarının istifa çağrısının kendisine sorulması üzerine Akçay, “Seyirci her zaman haklıdır. Çünkü bu kulüp onların kulübü. Şikayetçi olabilirler. Tabi dikkate alacaksınız. Kulak arkası yapmayacaksanız. Değerlendirmeleriniz olacaktır.  Biz teknik adamız. Hayatımızı bundan kazanıyoruz. Süreç bununla devam ediyor. Biz elimizde gelenin en iyisini yapmaya çalıştık çalışıyoruz. Yarın bir olsun bakalım