Mustafa Akçay, “Bu istatistiğe baktığınızda iç saha ile ilgili avantajlı görünüyoruz. Kendi sahamızda daha iyiyiz. Ancak her Avrupa müsabakasından sonra Türk takımlarında performans düşüklüğü her zaman bekleniyor. Umarım öyle bir dezavantajlı durumla karşılaşmayız. İyi hazırlandık. Hem mental hem de fiziksel olarak. Bursaspor topun arkasında oynayan önemli oyunculara sahip. Ama bizde evimizde dikkatli olmaya çalışacağız. Bence biz de kazandığımız toplarla hızlı oynarsak tehlikeli olacağız” şeklinde konuştu. 

Mustafa Akçay, UEFA Avrupa Liginde Juventus ile eşleşmeleriyle ilgili sorulan soruya “ Çok basit olarak lider şuan da. Bir maç fazlası ile… İyi puan toplamış. İç saha ve dış saha dengeli giden bir takım. Bir firma bu. Juventus firma olarak kabul edilecek takım. Sonuçta böyle takımlarla oynayacaktık. Birinci defa oynamak ile sonuncu defa oynamak arasında fark görmüyorum. Eğer hedefiniz varsa oynayacaksınız. İyi bir müsabaka olacak diye düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

Kafasında bulunan takımı ise Akçay, “Ben İsrail takımını düşünüyordum. Ama o nasip oldu. Ben İsrail ile karşılaşır diye düşündüm. Maccabi Tel Aviv olur diye düşündüm. Ama olmadı.  Önemli yıldızları var. Kolay değil. Pirlo, Tevez… Savunma oyuncuları oldukça önemli. Kolay değil işimiz…” şeklinde açıkladı.