UEFA Avrupa Liginde Play-Off mücadelesinde deplasmanda 2-0 yendiği Kukesi ile Hüseyin Avni Aker Stadında karşılaşacak olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, maç öncesi dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

İlk olarak Volkan’ın kadroya alınmaması ile ilgili konuşan Akçay, “Oyuncunun içinde bulunduğu psikolojiyi de dikkate aldık. Ona göre dinlenme ve biraz daha rahat geçmesi için uyguladığımız bir yöntem. Ortaya çıkınca bu uygulamanın içine gittik. Onun biraz dinlemesi ve biraz daha sakinleşmesi için mli bir kara. O yüzden alınmış bir karar. Çok üzerinde durmamak lazım” dedi.

Müsabaka ile ilgili olarak ise Akçay, “Çok zor bir müsabaka. Futbolu kendi içinde bu tür maçlarda travmalar yaşanmış maçlar var. Kulübümüzde bu tür travmalar yaşamış bir kulp. Rakibe asla saygıyı bırakmadan sonuna kadar mücadeleden asla vazgeçmememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu mücadelede taktikten daha çok mücadele ortaya çıkacak. Hem biz hem de kulübümüz için önemli bir mücadeleye çıkıyoruz. Tarihi bir müsabaka olacak. Umarım yüzümüzün akıyla çıkıp hem bize hem de kulübümüze güzel günler yaşatırız” dedi.

Sol Bamba’nın kadroya alınması ile ilgili olarak ise Akçay, “Sol Bamba şuan da 27 kişilik kadromuz da var. Bu kadro içerisinde olan her oyuncu bizim oyuncumuzdur. Trabzonspor’un imliği altında lisansı çıkmışsa biz onları asla kırmamaya çalışıyoruz. Ayrılırlar. Olabilir. Bamba’da bu oyuncularımızdan biri. Kazanabilirsek yararlı olabilirse bize faydalı olacağı noktada kullanmak isteriz. Kulübün menfaatleri doğrultusunda bu oyuncularla ilgili olacak bir uygulama olursa ona da saygı gösteririz” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim