Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, 

“iki yıldan beri bu turları geçemeyen bir oyuncu kitlesinin bilinç altında başının arkasında bir yerd korku mutlaka vardı. O biraz oyunu etkiledi. Ama devre asından sonra telkinlerimiz oldu. Bazı şeylerimiz oldu. Ondan sonra oyuncular ikinci yarı daha Trabzonspor gibi oynamaya başladılar. Daha çok sorumluluk almaya başladılar. Müsabakayı hak ettiğimizi düşünüyorum. 3 gol uzun dönemden sonra bu gruplarda atılan önemli sayıda gole attık. Bunun için mutluyuz. Camiaya ve ekibimize hayırlı olur” dedi.

MİSK’İN SÜPRİZ DİYEBİLİRİZ
Misk’in sürpriz olarak değerlendiren Akçay, “Bir antrenör arkadaşımız o müsabakayı izlemek için orada. Onun getireceği rapora bakacağız. Misk için sürpriz. Bu da Misk’in dikkat edilmesi gereken rakip olarak önümüze çıkıyor. Ama biz Trabzonspor’uz. Her türlü rakibe karşı mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Bunun için de isteğimiz var” dedi.

HENRİQUE RAKEBET EDECEĞİ SANTRAFOR İÇİN ÜZÜLMEMELİ
Forvet arayışları ile ilgili olarak ise Henrique’nin iki gol birden atması ve bir asist yapması noktasıyla ilgili olarak Akçay, “Rekabet her zaman kaliteyi yükseltir. Henrique’de rekabet edeceği bir başka santraforun gelmesinden üzülmemeli. Bunun ona katkı yapacağını düşünerek profesyonelce algılar. Bun iyi algılar ve iyi mücadele eder. Çünkü rekabet bizim işimizin bir parçası” diye konuştu.