Mustafa Akçay, Derry City gibi Dinamo Minsk'in de uzun süredir ligde maç yaptığını belirterek, “Fizik olarak daha hazırlar. Bu nedenle kondisyonumuzu ekonomik kullanmalıyız” dedi

Bordo-Mavililer’de teknik ekip bir yandan idmanlarla takımı hazırlamaya çalışırken, diğer yandan da Dinamo Minsk’in maçlarını izleyerek rakibi analiz etmeye çalışıyor. Mustafa Akçay, yardımcılarıyla yaptığı fikir alışverişinin ardından öğrencilerine rakip hakkında ilk bilgileri vermeye başladı. Başarılı çalıştırıcı, “Derry City ile oynadığımızda ligleri devam ediyordu. Aynı şey Dinamo Minsk için de geçerli. Bu nedenle fizik ve kondisyon olarak bizden daha iyi durumdalar. Her iki maçta da kondisyonumuzu ekonomik kullanarak bu dezavantajı ortadan kaldırmalıyız. Maç içerisinde tempoyu biz belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı. 

‘İç-dış saha fark etmiyor’
Rakibin sert oynadığının ve hızlı hücuma çıktığının altını çizen Mustafa Akçay, öğrencilerinden bu konuda dikkatli olmalarını istedi. Deneyimli çalıştırıcı ayrıca, “Dinamo Minsk için iç saha ve deplasman fark etmiyor. Performansları değişmiyor” uyarısında bulundu.
Editör: TE Bilişim