Trabzonspor 3 yabancı ve 5 Türk oyuncu transfer etmek için harekete geçmesine rağmen, bu planını değiştirerek, en fazla 4 ismi bordo mavili ekibe katmayı planlanlıyor.


Trabzonspor'da Futbol Genel Koordinatörü Ünal Karaman ve Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, koordineli olarak transfer çalışmalarını sürdürüyor. İleride Eneramo, Jaja, Gekas, Umut ve Cenk Tosun'dan biri, orta saha için Gökdeniz, savunma için Aykut Demir ve Alparslan Erdem isimleri ön plana çıktı. Ancak transferler konusunda tek yetkili olan Futbol Genel Koordinatörü Ünal Karaman'in transferler kesinleşmeden açıklama yapmaması taraftarları meraklandırdı.

Trabzonspor'da Tolunay Kafkas tarafından kadro dışı bırakılan ve yarım sezon futbol oynayamayan Mark Janko, Avusturya Milli Takımı Teknik Direktörü Marcel Koller tarafından milli takıma çağrıldı. Gölcü oyuncu kendisine güvenen Koller'i utandırmayarak ülkesinin dün akşam İsveç'le oynadığı ve 2–1 kazandığı Dünya Kupası elemeleri maçında takımının ikinci golünü attı. Koller, 45 dakika oyunda tuttuğu Janko'ya övgüler yağdırarak, "Yaptığımız biraz riskliydi ama değdi. Janko kendi takımında oynamıyordu. Ama o fantastik bir oyuncu. Ona çok şey borçluyuz" dedi.

AKÇAY DA JANKO'NUN KALMASINI İSTİYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay'ın da Marc Janko'yu takımda görmek istediği ifade edildi. Bordo mavili kulüple sözleşmesi devam eden golcüye talipliler olduğu ancak Sportif Direktör Ünal Karaman'ın da, daha iyisini almadan Janko'yu gönderme düşüncesinde olmadığı belirtildi. Avusturyalı golcünün 27 Haziran'daki Davraz kampına katılması beklenirken, teknik direktör Akçay'ın da golcü futbolcuyu önce zihinsel açıdan tekrar bordo mavili takıma kazandırmayı planladığı bildirildi.