Usta hoca, "Doğru bildiğimden bedeli ne olursa olsun vazgeçmem" ifadesini kullandı.

Trabzonspor, 27 Haziran'da başladığı Davraz kampını, Sirene Davraz Oteli A Sahası'nda yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde gerçekleşen antrenmana önceki gün Metalurh Zaporizhya ile yapılan maçta sakatlanan Sapara ile Zokora, Bamba ve Janko katılmazken, kaleci Fatih Öztürk sakatlığı, Batuhan Karadeniz ise kilo fazlası nedeniyle takımdan ayrı olarak otelin salonunda çalıştı. Kamp öncesi 2 günlük izin alan Yasin ise dünkü idmanda yer aldı. Teknik direktör Akçay, idman öncesi futbolcularıyla bir toplantı yaparak sert uyarılarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, doğru bildiğinden bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğini belirterek, "Her zaman doğru olanı yaparım. İki gün sonra kovulurum belki ama 22 yıl sonra dirilirim. Kazanmak için her zaman savaşmalısınız" dedi. 

Enerjinizi saklamayın 
Oyuncularından daha istekli oynamalarını isteyen Akçay, "Herkes topu almak istiyor. Kim koşacak, ben mi koşacağım. Rakibi devireceksin, kibar davranmakla olmaz. Her şeyi arkanızdaki oyuncuya bırakıyorsunuz. Enerjinizi saklıyorsunuz. Böyle olmaz. Defans oyuncularının yalnız kalmaları sadece onların sonucu değil. Destek olun" diye konuştu.

BREZİLYA ÜZERİNDEN DERS VERDİ
Akçay, önceki gece Brezilya'nın İspanya'yı 3-0 yenerek şampiyon olduğu FIFA Konfederasyon Kupası finalini öğrencileriyle birlikte izledi. Brezilya'nın ani atak ve kanat organizasyonlarına dikkat çeken Akçay, "Biz de bunları yapmalıyız" dedi.