Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'nın ortaya çıkması için yıllardır çok büyük emek harcandığını belirterek, "Böyle bir stat, Trabzon'a çok yakışacak" dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Trabzonspor Başkanı Usta, 18 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan yeni Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulundu.

YAVUZ: "AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLACAK"

Vali Yücel Yavuz, muhteşem bir açılış gerçekleştirileceğini belirtti, "Hazırlıklar devam ediyor. Hiçbir eksiğimizin olmasını istemiyoruz. Tüm futbol severleri, Trabzonsporluları, Trabzonluları 18 Aralık’taki açılışa bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu stadın açılışına özel bir önem veriyor. Katar emirinin de Akyazı Stadı’yla ilgili özel bir ilgisi olduğunu biliyoruz. Çok yoğun bir katılım olacak" dedi.

TURAN: "AKYAZI SADECE STAT DEĞİL BİR SPOR KOMPLEKSİDİR" 

TOKİ Başkanı Turan ise Akyazı Stadı’nda çalışmaların kendi açılarından tamamlandığını belirtirken şunları söyledi:
"Bu stat Türk mühendisliği açısından çok önemli bir eserdir. Akyazı sadece stat değil bir spor kompleksidir. Karadeniz’e gelen birçok sporseverin gezmekten çok keyif alacağı bir yer olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, TOKİ Başkanı olduğumdan beri sık sık buradaki çalışmaları sorup bilgi aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bu süreci yakından takip etti. Burada yatıp kalkan, bu stadı hazır hale getiren mühendislerimize ve herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

BAYKAN: "TRABZON BİR KOMPLEKS KAZANDI"

Spor Genel Müdürü Baykan'da Trabzon’un modern bir kompleks kazandığına dikkati çekti, "Denizin üzerine yapılmış özelliğiyle ülkemizde tek, dünyada da sayılı statlardan biri" ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: "HERKESİ AÇILIŞA BEKLİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Gümrükçüoğlu da, "Bütün Türkiye’yi 18 Aralık’ta ki açılışa davet ediyoruz" dedi. Başkan Muharrem Usta ise şöyle konuştu:

USTA: "MUHTEŞEM BİR AÇILIŞ OLACAK"

"Trabzonspor’un 50 yıllık mazisinden sonra yeni bir 50 yılına ışık tutacak olan, o 50 yıldaki şampiyonluklar gibi nice şampiyonlukların ortaya çıkmasına vesile olacak olan bir eser oldu. Bu stat, çok zor dönemlerden geçilerek ortaya çıktı. Muhteşem bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Trabzon’a da böyle bir stat çok yakışacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza özel bir teşekkürümüz var. Çünkü olağanüstü bir desteği ve takibiyle bugünlere gelen bu stadın ana destekleyicisi olarak hep onu gördük. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve bürokratlarımızın da velhasıl arkada dev bir orduyla denizin üzerinde cansiperane çalışan işçilerimizle ortaya çıkan muhteşem bir stat. Herkese çok derinden ve içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. 18 Aralık’ta muhteşem bir açılış olacak. Ardından Trabzonspor burada maçlarına başlayacak. Ondan sonrası artık bize düşüyor. Nice şampiyonluklar, muhteşem zaferler, arkadan gelen gençlerimizin gurur duyacağı bir tesisle Trabzonspor’u hazırlamak bize düşüyor."