Stadyumu zamanında bitireceklerini belirten Yeşilbaş, “‘Stat inşaatı yavaş gidiyor’ eleştirilerine üzülüyorum. Ben istiyorum ki Trabzon halkı gelip burayı görsün. Trabzon’daki sivil toplum örgütleri gelsin şantiyemizi ziyaret etsin. Böyle güzel bir inşaatı Trabzonlular bir daha göremez. Stadyumun içinde ve dışında 4 bin 511 kazık çakılıyor. Biten kazık miktarı şu anda 2 bin 700. Yani % 60’ı bitti. Ben bu şehrin evladıyım. En güzel stadyum Trabzon’un hakkı” dedi.

AKYAZI Projesi ihalesini kazanan ve inşaatını yapan ortak konsensüsten STY İnşaat'ın sahibi Salih Turan Yeşilbaş, Akyazı Stadı’nı zamanında bitireceklerini belirterek, şehirde yapılan ‘Stat inşaatı yavaş gidiyor’ eleştirilerine üzüldüğünü kaydetti. Yeşilbaş, “Ben istiyorum ki Trabzon halkı burayı gelip görsün. Trabzon’daki sivil toplum örgütleri, arkadaşlarımız gelsin şantiyemizi ziyaret etsinler. Dolaşsınlar. Böyle güzel bir inşaatı Trabzonlular bir daha göremez” dedi.

4 BİN 511 KAZIK ÇAKILIYOR

Açıklamalarda bulunan Yeşilbaş, projede zaman zaman beklemek durumunda kaldıklarını belirterek, “Stadyum içinde ve dışında 4 bin 511 kazık çakılıyor. Biten kazık şu anda 2 bin 700. Zaten en büyük iş yerin altında. Yüzde 60’ı bitti. 5 blok üst yapıda faaliyete geçmiş. Proje değişikliklerinden dolayı bazen beklemek durumunda kalabiliyoruz. Ama bu kesinlikle Trabzon’a iyi bir stat kazandırılması içindir. Stadın zemini deniz seviyesinin üzerine yükseltildi. Doğru olan da buydu. Bunun birkaç türlü faydası var. Birincisi; deniz taşkınlarında, saha suyun altında kalmaz. Sahada su birikmez. İkincisi; stattaki adam denizi görmek isteyecek. Üçüncü olarak da görüntüdür. Görüntü olarak yukarıda olan bir stadyum başka görünür, çukurun içinde olan bir stadyum başka görünür. Belki oyalandık ama bunu hiç mesele yapmıyoruz. Akyazı Stadı, inşallah zamanında bitecek” dedi.

EN GÜZEL STADYUM TRABZON’UN HAKKI

Trabzon’da stadın yavaş ilerlediği yönündeki eleştirileri de değerlendiren Yeşilbaş, “Lütfen Trabzonlular bizi suçlamasınlar. Biz de Trabzonluyuz. Biz diyoruz ki Trabzon’a en güzel stadyumu yapalım. Ben sadece müteahhit değilim. Müteahhit olsam yapar işimi giderim. Ama annem ve babamın mezarı burada. Bu şehrin evladıyım. Ben geleceğim burada maç izleyeceğim. Güzel bir stadyumda maç izlemek Trabzon’daki herkesin hakkı. Benim de hakkım. Stada gelecek adam anama sövmesin diye uğraşıyorum. İnşaat için seçme adamları getirdik. Burada KTÜ öğrencileri gelip staj uygulamalarını yapıyor. Onlara da imkan sağlıyoruz. Ben istiyorum ki Trabzon halkı burayı gelip görsün. Trabzon’daki sivil toplum örgütleri, arkadaşlarımız gelsin şantiyemizi ziyaret etsinler. Dolaşsınlar. Böyle güzel bir inşaatı Trabzonlular bir daha göremez. Biz görmedik” biçiminde konuştu.

 KAYNAK: GÜNEBAKIŞ

Editör: TE Bilişim