Yapımında rötuş aşamasına gelinen Akyazı Spor Kompleksi’nin milli maç arasında tamamlanması için çalışmalar hızlandı. Fırtına, 21 Kasım’da Antalyaspor’u yeni mabedinde ağırlamak için seferber olmuş durumda.

Türkiye’de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor kompleksi olma özelliği taşıyan Akyazı Stadı’nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Membran serimi ve çelik çatı imalatı tamamlanan stat, çim serme işleminin sona ermesinin ardından futbol oynamak için elverişli hale gelecek. Heyecanın zirve yaptığı Trabzonspor da TOKİ ile birlikte yürüttüğü çalışmaların Antalyaspor maçına kadar tamamlanması için seferber oldu.

14 gün sonra stat hazır

Konuyla ilgili açıklama yapan TOKİ Konut İdaresi Başkanı Ergun Turan, “Üç bin 200 metrekare çimin saha zeminine serimini tamamladık. Çimin geriye kalan 5 bin 200 metrekaresinin serimi son hızla devam ediyor. Çim serme işlemini 8 Kasım Salı günü bitireceğiz. Serme işleminin ardından 10 gün içerisinde hibrit çim çakılacak ve stadımız futbol oynamaya hazır hale gelecek” dedi.

Trabzonspor, çalışmaların tamamlanmasının ardından TOKİ’den stadın anahtarını devralarak 21 Kasım’da Antalyaspor’u yeni evinde konuk edecek.
Editör: TE Bilişim