Muharrem Usta, Aspor'da Yunus Emre Sel'in canlı yayın konuğu oldu.

Tüm Trabzonsporuları Akyazı'ya davet eden Muharrem Usta, ''Burası gerçekten harika oldu. Bu akşam, biz de burada ön provalarını birlikte seyrediyor ve görüyoruz. Buraya gelip etkilenmemek mümkün değil. Türkiye gerçekten olağanüstü bir tesise kavuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sayın Berat bey, Süleyman bey, Akif Çağatay bey... Hepsine yürekten teşekkür ediyoruz. TOKİ burada olağanüstü bir emek verdi. Hep birlikte, arkada büyük bir uğraşıyla ortaya çıkmış muhteşem bir tesis. Burada Trabzonspor çok farklı olacak. Bugüne kadar hepimizin övündüğü dev bir miras var elimizde ama buraya geldiğinizde insan olağanüstü etkileniyor. İki gün sonra açılışımız var, tüm Trabzonsporluları buraya bekliyoruz. Gerçekten çok güzel bir açılış olacak herkesi buraya bekliyoruz. '' dedi.

AVRUPA'DA OLACAĞIZ!

Trabzonspor'un 2010 - 11'den sonra zor bir süreç yaşadığını ifade eden Muharrem Usta, ''Trabzonspor aslında Avrupa'nın takımı... Bu camia, Trabzonsporumuz hep oraların takımı ama 2010 - 2011'den sonra hepimizin üzüldüğü bir 5 yıldır devam eden süreç yaşıyoruz. Ama bu yolculuğun sonu yine oraya ulaşacak. Hiç kimse zannetmesin ki bu geçirdiğimiz süreç kalıcı olacak... Hayır, asla böyle olmayacak. Planlı bir şekilde, sabırla, hep birlikte hareket ederek arkada şu andan çalmakta olan Şampiyonlar Ligi müziğine Trabzonspor tekrar gidecektir. Buna emin adımlarla ilerleyeceğimizi görecekler. Devre sonunda vitesi biraz daha yükselteceğiz, sezon sonunda da yükselteceğiz. Herkes görecektir'' dedi.

KOMPLEKSİN ADI ŞENOL GÜNEŞ!

Stadyumun isminin henüz belli olmadığını söyleyen Usta, ''İsim hakkı sürpriz olacak. Zannediyorum stadyumla birlikte stadın ismi de açıklanmış olacak. Biliyorsunuz, kompleksin adı Şenol Güneş kompleksi ama henüz daha stadın adı netleşmedi. Ama bitti bitiyor, zannediyorum açılışla birlikte tüm taraftarımız öğrenmiş olacak'' dedi.

DEVRE ARASI VE SEZON SONU TRANSFER!

Trabzonspor'un kadrosuna takviyeler olacağını ifade eden Usta, ''Elimize bir kadro var, ısrarla bu kadroya sahip çıkmaya çalıştık. Dikkat ederseniz bu sene istediğimiz sonuçları elde edemememize rağmen kadromuzun arkasında durduk, hocamızın arkasında durduk. Şimdi kadromuzu görüyoruz, ihtiyacımız olan yerleri görüyoruz. Bundan sonra nokta atışı, takım seviyesini yukarıya taşıyacak olan, tecrübeli, herkesi memnun etmek mümkün değil ama ''tamam, bunlar Trabzonspor'a kalite kalacak ekstra oyuncular'' diyebileceğimiz bir yolculuk var önümüzde. İyi transferlerimiz olacak, Trabzonspor bu stadyumla olağanüstü bir takım olmayı hak ediyor. Her geçen dün yukarıya çıkacak.'' dedi.

MEHMET EKİCİ KALACAK MI?

Mehmet Ekici'nin kalmasını istediklerini belirten Usta, ''Mehmet Ekici bizim çok önemli bir oyuncumuz, sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Mehmet bizim evladımız, o da bu stadyumda oynayacak, buraya gelecek. Buradan Mehmet Ekici'nin ayrılması da onun içine sinecek bir şey değildir. O bizim evladımız, arkadaşımız, kardeşimiz. İnanıyorum ki biz onunla da ekstra bir durum olmadığı sürece anlaşmamızı sağlayacağız. Zaten görüşüyoruz, sona yaklaşmış durumdayız. Mehmet de şampiyonluğa yürüyecek olan bu kadronun içerisinde önemli oyunculardan biri olsun istiyoruz. Onun da görüşü şu anda bu yönde. Zannediyorum toparlayacağız. '' şeklinde konuştu.

BAŞAKŞEHİR EN ÖNEMLİ MAÇIMIZ!

Yarın oynanacak olan Başakşehir karşılaşmasının önemine dikkat çeken Usta, ''Bizim bir özgüven sorunumuz vardı, şu an onu biraz olsun attık. Trabzospor sonuçta büyük bir takımdır. Başakşehir de çok başarılı, şu an lider konumundalar. Bizim için en önemli maçımız. O maçtan bir gün sonra stadımızı açıyoruz... Umarım ki o maçtan galibiyetle ayrılırız. Takımın kendine güveni var, biz de takıma güveniyoruz. Trabzonspor daha iyi işler çıkarabilecek özgüvene yavaş yavaş kavuşuyor. '' dedi.