Stadyumun betonarme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik ve Spor Merkezi inşaatları işlerinde temel fore kazık çalışmaları başlarken, bordo-mavili takımın antrenmanlarını yapacağı sahalar ile diğer sosyal tesislerin ise altyapı çalışmaları tamamlandı.

Yapılan çalışmalar sonrası inşaatı hızla bitirilmeye çalışılan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nin yüklenici firma yetkilileri "Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı stadyumu 2015-2016 sezonuna hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve şu ana kadar yapılan çalışmalar da bu hedefin gerçekleştirilebileceğini gösteriyor" dediler.

"AKYAZI'DA BİRİNE BİR ŞEY OLSA BİZDEN BİLİYORLAR"
Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Merkezi İnşaat yöneticileri açıklamalarında sitemde de bulunarak "27 Eylül 2014 tarihinde Akyazı'da vuku bulan ölüm olayının inşaat çalışmalarıyla hiç bir alakası yoktur. Akyazı'da birine bir şey olsa bizden biliyorlar. Burası büyük bir bölge, Akyazı'da yaşanan ölüm olayları hemen Akyazı Stadyum inşaatı işi ile bağdaştırılıyor. Bu çok yanlış bir yargı, 27 Eylül 2014 tarihinde yaşanan olayla ilgili olarak da, ne ölen maktulün ne de kazaya sebep unsurun Akyazı Spor Kompleksi sahası ve yüklenici firmasıyla uzaktan yakından hiç bir ilgisi yoktur. Kamuoyunun daha sağlıklı bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandılar.