Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nin genel yapısının ortaya çıkmasının ardından bordo-mavili kulüp gerekli düzenlemeler konusunda taleplerde bulundu.

Stadyumda yapılacak olan maç organizasyonlarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi konusunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu ile gerekli istişarelerin yapılmasıyla, kompleks içerisinde yer alan antrenman sahalarının yapımına da başlandı.

Daha önce 5 adet suni, 2 adet doğal çim olarak planlanan sahalar Trabzonspor'un isteği doğrultusunda yeniden planlanarak 5 adet doğal çim, 2 adet suni çim olarak değiştirildi. Bir çim ve bir sentetik zeminli sahanın ise resmi maç oynayabilecek düzeyde 68x105 metre ölçülerinde ve en az 5 bin seyirci kapasiteli tribün yapılmasına karar verildi.

Stadyum yapısında kaba inşaat tamamlanırken, prekast tribün yerleştirmelerinde yüzde 70 seviyelerine ulaşıldı. İç mekan duvar bölmeleri bitirilmiş ve elektrik, mekanik ve sıva işlerine devam ediliyor.

Seyirci koltuklarının ise Trabzonspor'un ve taraftarlarının isteği doğrultusunda daha kaliteli ve kullanışlı modellerden oluşması konusunda çalışmalara başlandı.