Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kentin yaklaşık 240 milyon lira değerindeki yatırımla 41 bin 550 kişi kapasiteli stadyuma sahip olacağını bildirdi.
Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Vali Öz'ün beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul ile yapımı devam eden Akyazı Stadyumunda incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Vali Öz'ün şu ifadelerine yer verildi:
"Akyazı Stadyumu Trabzon için devasa bir yatırımdır. Trabzon, yaklaşık 240 milyon lira değerindeki yatırımla 41 bin 550 kişi kapasiteli stadyuma sahip olacak. Akyazı, çevresindeki diğer spor kompleksleri, kapalı ve açık spor tesislerinin yanı sıra yönetim birimleri ile devasa bir yatırım. Gerek altyapısında, gerekse inşaatında takvimin önünde gidiyoruz. Süreçte teknik sıkıntı yok. Dolayısıyla inşaatı hedeflediğimiz 2015 yılının Ağustos ayında bitireceğiz. 2015-2016 yılı sezon açılışını da Akyazı'da yapacağız."
Akyazı Spor Kompleksinin Trabzon için büyük yatırım olduğunu belirten Özak ise şunları kaydetti:
"Şehrimiz için çok önemli bir yatırım olan Akyazı Stadyumu'nun inşaatının zamanında gerçekleşmesi ve hızlı ilerlemesi için gerekli tüm desteği vereceğiz. Ülkemizin ve şehrimizin kanaat önderlerini Akyazı Stadyumu'na çekmek için belirli tanıtımlar yapacağız."
Editör: TE Bilişim