STADIN HERKESİ ŞAŞIRTAN
MAKET GÖRÜNTÜLERİ
İÇİN TIKLAYIN


Akyazı Spor ve Kültür Merkezi İnşaatı Proje Koordinatörü İbrahim Nacar, hedefledikleri programların önünde olduklarını belirterek projeyi teslim tarihinden daha erken bir zamanda bitirerek teslim etmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 41 bin 513 seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyum ve Spor Tesisleri'Tesislerinde tribünler yükseliyor. Yapılan hazlı çalışmalar sonrası proje kısa zamanda stadyum görüntüsünü almaya başlarken, soyunma odaları ve hakem odalarının yer alacağı kat ise bitmiş duruma geldi.

Akyazı Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte dünyada bir ilke imza atacaklarını belirten Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Merkezi İnşaat Proje Koordinatörü İbrahim Nacar, "Bodrum katları bitirmiş durumdayız. 3 Bin 867 adet fore kazıkların 2 binini bitirmiş durumdayız. Yani yüzde 50'ni geçmiş durumdayız. Her blokta bizim fora kazak makinelerimiz var. Bodrum katlardan sonra bir kat daha var ve loca katına gelmiş durumdayız.Nisan ayının sonuna kadar protokol tarafının beton örmesini sonlandırmayı düşünüyoruz. Stadyumun sahası ise 4.5 metre nitelikli malzemeyle doldurmuş durumdayız. Hedeflediğimiz programların bir hayli önündeyiz. Daha büyük sürprizlerimiz var. Bizim süre ile ilgili olarak bir sıkıntımız yok. Projenin teslim tarihinden daha önce bitireceğimizi söyleyebilirim. Ancak futbol sahasının çimleriyle ilgili aşama ise bunun içinde değildir. Onun kararı ve hangi çimin kullanılacağı yönünde verilecek olan kararlar önemli. 2014 yılının Aralık ayında tribünler ve çelik çatıyı bitirme gibi bir hedefimiz var. Deneyimimize göre ve yaptığımız çalışmalara baktığımızda önde gidiyoruz" dedi. 

Nacar, stadyumun standartlara göre yapıldığını belirterek, "Bu stadyumumuz 68-105 metre ölçülerinde olacak. UEFA'ya göre de tribün mesafeleri var. Trabzon halkı ve Trabzonspor dünya futbolunda stadyumuyla birlikte hak ettiği yerde yer alacaktır. Stadyum son sistem ve özellik taşıyan bir stadyum olacak. Denizin üzerinde reji olarak tek stadyum burası. Dolgu üzerine kurulanlar var ama bu sistemde kazıklar üzerine kurulmuş yok. Başkaları denizin üzerine evler yaparken denizin üstünde neden stadyum kurulmasın. Buna bir engel yok. Her hangi bir sıkıntımız yok. Denemelerimiz iyi bir şekilde sürüyor" şeklinde konuştu.

STADIN HERKESİ ŞAŞIRTAN
MAKET GÖRÜNTÜLERİ
İÇİN TIKLAYIN