Bordo-Mavililer’in beklentilerini çok yakından bildiğini ve oyuncu seçimi yaparken de buna çok dikkat ettiklerini söyleyen Usta, mevcut kadronun o beklentilere karşılık verecek ölçüde olduğunu savundu. Her takımın tüm transfer hamlelerine rağmen eksikleri olabileceğini ve bunun ancak yol yürüdükçe görüleceğini ifade eden Karadeniz temsilcisinin patronu, “Hem geçen sezon devre arasında hem de bu sezon başında önemli transferler yaptık. Yeni transfer dönemine daha vakit var. Bu zamana kadar tüm rakiplerimiz gibi biz de eksiklerimizi göreceğiz, eğer gerekirse yine takviye yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘Yetenek de önemli ama...’

Transfer yaparken nelere dikkat ettiklerini de anlatan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, özetle şu ifadeleri kullandı: “Hocamızın çok geniş bir portföyü var. Onun talepleri tabi ki bizim önceliğimiz. Kendisi bize nerelere nasıl türde ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. Sonra da biz o isimler ya da talepler doğrultusunda çalışıyoruz. Burada belirleyici olan 2 tane önemli noktamız var. Biri; düşündüğümüz futbolcunun heyecanının bitmemiş olması, emeklilik hayali kuruyor olmaktan ziyade kendisine yeni hedefler belirlemiş olması. Bir başka kıstas da karakter. Gerçekten de burada oyuncu kalitesi kadar karaktere de dikkat ediyoruz. Çünkü çok yetenekli bir oyuncu olabilir aldığınız isim ama eğer ki karakter olarak takımı bozacak biriyse fayda değil zarar getirir. Buna dikkat etmek şart.”

‘Kötü örnekler ortada’

“Ersun Yanal konusuyla ilgili çok konuştuk ama yine önümüze bir şekilde çıkıyor. Ben burada olduğum sürece Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal’dır. Ortak ideallerimiz var ve kendisine güveniyoruz. Böyle birkaç olumsuz ya da beklentimizin dışında skorla yol ayrımına gidecek değiliz. Bu tip hareketlerin daha önce Trabzonspor’a nasıl zararlar verdiği apaçık ortada. O nedenle de bizim ajandamızda ayrılık yok. Taraftarımızın da bu yolda Ersun Yanal’a destek vermesini istiyoruz.”