Trabzonspor'da Alanziho, yeniden Şenol Güneş'in gözüne girmenin ve takımda kalmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
Trabzonspor'a 2008 - 2009 sezonunun dev arasında Norveç'in Stebaek kulübünden 3.9 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Alan Carlos Gomes Da Costa ya da bilinen adıyla Alanzinho, bu sezon ortasında da 2014'e kadar sözleşme uzattı. Ancak orta sahaya Soner ve Yasin'in transfer edilmesi, kiralık olarak forma giydiği Gaziantepspor'dan dönen Sapara'nın kamptaki performansı, orta sahada Adrian ve Colman gibi yabancıların da bulunması, taraftarın sevgilisi olan Alanzinho'yu bir anda gözden düşürdü.
 
Özellikle Hollanda'daki ilk hazırlık döneminde adı kiralık olarak verilecek futbolcular listesinde en üst sıraya yazılan Alanzinho, Trabzonspor'a geldiği günden bu yana yaptığı gibi hiç sorun çıkarmadı ve elinden gelenin en iyisini ortaya koymayı çalıştı. Almanya'daki ikinci hazırlık dönemi ise Brezilyalı futbolcunun yeniden yükselişe geçtiği ve 'ben de varım' dediği dönem oldu. Bordo-Mavililer'in hazırlık kampında yaptığı 7 hazırlık maçında attığı 3 golle kampın en golcü oyuncusu ünvanını kazanan Alanzinho, özellikle ligde geçen hafta oynanan Sanica Boru Elazığspor maçındaki harika performansıyla takımda kalmayı neredeyse garantiledi.
 
Taraftar ödüllendirdi
 
29 yaşındaki Brezilyalı yıldız, 119 maçta giydiği Trabzonspor formasıyla 14 gole imza attı. Trabzonspor taraftarları da kampın ardından ortaya koyduğu futbolla beğeni kazanan Alanzinho'yu Ağustos ayının futbolcusu seçerek ödüllendirdi. TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında Ağustos ayının ve 2012-2013 sezonunun ilk kazananı Alanzinho oldu. Trabzonspor'un ligde bu sezonki ilk galibiyetini aldığı Elazığspor maçındaki başarılı performansıyla Alanzinho TrabzonCell abonelerinin 49'unun oylarını elde ederek Ağustos ayının en iyi futbolcusu seçildi. Daha önce Mart 2010 ve Mart 2012'de bu ödüle layık görülen Brezilyalı futbolcu böylelikle üçüncü kez en iyi futbolcu seçildi.
 
Elimden geleni yapıyorum
 
Alanzinho, Trabzonspor taraftarlarına teşekkür ederek, "Elemdin geleni yapmaya çalışıyorum. Tüm futbolcularda olduğu gibi benim de performansımda dalgalanmalar olabiliyor. Ama böyle zamanlarda moralimi bozmadan çalışmalarımı sürdürüyorum. Yedek de kalsam sorun etmiyorum çünkü bu grubun içinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.