Kuzey Tv’de Sadi Karakaş’ın sunduğu “Kuzeyin Futbolu” adlı spor programına telefonla bağlanan eski Başkan Nuri Albayrak, görevde oldğu dönemde yapılan haksılıkların kendisine değil, Trabzonspor’a ve camiaya yönelik olduğunu savundu.

“SORUN BEYAZ TRABZONLULAR”

Trabzon’da “Beyaz Türkler” benzeri “Beyaz Trabzonlulular” bulunduğunu öne süren Nuri Albayrak, bu kesime yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı: “Trabzon’da Beyaz Trabzonlular diye bir kesim var. Onların dışında kim gelirse gelsin eleştirirler. Mesela aynı siyasi görüşü paylaşmamıza rağmen bana en büyük muhalefeti Faruk Özak yaptı. O dönem eleştirenlerin bir çoğu daha sonra ‘bizi Faruk Özak yönlendirdiği için bu tavrı sergiledik’ demişlerdir. Benim şahsımdan kimsenin helallik dilemesine gerek yok. Ama bunların yaptıkları Trabzonspor’a ihanettir. Şu andaki tablo oradadır” Şeklinde tepkisini dile getirdi.

“DİVAN FORMALİTE BİR KURUMDUR”

Trabzonspor’da Divan’ın formalite kurumlardan biri olduğuna değinen Nuri Albayrak, kendileri görevdeyken en büyük muhaliflerden biri olan Ali Özbak’ın şimdiki gelinen noktada yaşadığı sessizliğe dikkat çekerek şunları söyledi: “Divan da formalite kurumlardan biridir. Uyarı maksadında taraftarı ve camiayı bilgilendirme adına toplantılar yaparlar. Biz görevdeyken zaman zaman yanımızda oldular ancak o divanda konuşma yapan kişilerin söyledikleri her zaman camiaya zarar vermiştir. Ali Özbak bizim görevde olduğumuz dönem en sert muhalefeti yapanlardan biriydi. Kendine göre hareket ediyordu. Ama bizden sonra gelen yönetimler borç miktarını hep arttırdılar ama onların hiç bir muhalefetini görmedim." Dedi.