Trabzonspor 42. Divan Genel Kurulu toplantısında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen açıklama yaptı. 

Ali Sürmen şu ifadelere yer verdi;

Karabükspor maçının arkasındaki fırtınaları kimse bilmiyor. Yapılan son olağanüstü genel kurul öncesi kimse aday olmaz, çıkmaz derken altından kalkınmaz bir borcu dile getiriyordu. Yakın zamanda bazı paralar bulunup ödenmeseydi önümüzdeki sezon maalesef lisans alamayacaktık. Ben bu konuda rahatım gerek üyeliğimde, yöneticiliğimde divan başkanlığımda eleştiriyi açık açık söyleyen olduğum için zaman zaman eleştirilmişimdir. Bu kadar iletişim sistemlerinin yaygın olduğu noktada bilgilendirme eksikliği olamaz. Keşke o zaman eleştirilen bu açık sözlülüğüm haksız çıksaydı.

Yönetimin bundan sonra çalışmalarını dikkatle takip edeceğiz ve camiayı eskisi olduğu gibi aynen bilgilendireceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın. Yeni yönetimin ilk hamlesi tüzük tadilat komisyonunu kurması oldu. İlk toplantı da yapıldı. Eski tüzüğümüz internet sitesinden yayınlandı ve öneriler beklendi. Gelen öneri sayısı sadece 258, bu önerilen 200’ü seçimlerin mayıs ya da haziran ayında yapılması yönünde diğer kısımları da aidatlarla ilgili indirilmesi yönünde. Yıllık aidatın indirilmesi yönünde öneriler. Bazı yenilikleri yapmak zorundayız. 

Divan üyelerinden 65 yaşını doldurmuş olan, üyelerden 10 yılını doldurmuş 65 yaşındaki üyelerden aidat alınmamalı. 25 yıl bu kulübe hizmet etmiş aidatını yatırmadığı için kongrelere gelmeme durumu olmamalı. Genel kurullarda siyaset konuşulmaya başlandı. Eleştirmek de yanlış övmek de yanlıştır. Elbette Trabzonspor siyasetten yararlanacak. Katkı sağladı veya sağlamadı diye bir parti lideri eleştirilemez burası siyaset yeri değil yapmak isteyen gitsin partisinde yapsın. Yeni tüzük de bu tür davranışlara ceza verilmesi düşünülmelidir. Üyelik konuları da çağdaş ortama uygun beklentilere uygun değerlendirmelere alınmalı taraftar üyelik genel kurulda oy kullanma hakkı olmayan aidiyet duygusunu geliştiren taraftar üyelik tüzükte olmalıdır.

Editör: TE Bilişim