Almanya Milli takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Trabzonspor’a övgüler yağdırdı Jujentus ile eşleşmesini değerlendirdi.

Trabzonspor’un Avrupa Kupalarında büyük başarılar elde ettiğine değinen Löw, “Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ndeki grup performansı taktir edilmeli. Türkiye’ye büyük puanlar kazandırdı. Bu unutulmamalı. Şimdi sırada Juventus var. Açık söylemek gerekirse Juventus, Trabzonspor’dan daha iyi bir takım. Bu yüzden Trabzonspor’un tur şansı fazla değil. Fakat bu işler belli olmaz. Bence ilk maçta ortaya çıkacak sonuç, tur için çok önemli sinyal verir. Trabzonspor’a da başarılar diliyorum.” Dedi.

Türk milli takımı ile ilgili de konuşan Löw, şunları söyledi:
“Türk Milli Takımı’nın bir Dünya Kupası’nı daha es geçmesi beni gerçekten çok üzdü. Çünkü Türk Milli Takımı her katıldığı şampiyonaya renk katıyor. Bunu 2008’de gördük. Ne kadar başarılı olduklarını da ispatladılar. Demek istediğim, Türkiye Brezilya’da büyük bir coşkuya neden olabilirdi, seyircisi finallere renk katardı. Gruptan çıkamamaları beni derinden etkiledi. Umarım bir sonraki turnuvada mücadele etme hakkı kazanırlar. Bu arada çok taktir ettiğim Fatih Terim’in takımın başına geçtiğini öğrendim. O bir Kral, O bir İmparator. Terim’le Türkiye’nin eski günlere döneceğinden eminim.”

‘Favori olmayı hak ediyoruz’
“2014’te herkes Almanya’yı favoriler arasında gösteriyor. Bunu hak ediyoruz çünkü genç ve dinamik bir ekibimiz var. Grubun zorlu olduğunu düşünmüyorum. Rakipler değişik fakat Dünya Kupası’na katılan her takım güçlü. Oraya hak ederek geldiler ve herkes gruptan çıkmak için var gücünü ortaya koyacak. Bizim kimseden çekincemiz yok. Talebelerime güveniyorum ve çok iyi bir turnuva oynayacağımızı umut ediyorum.”
Editör: TE Bilişim