Avrupa Trabzonlu dernekler Federasyonu (ATDF) tarafından organize edilen festivalde bir araya gelecek olan Trabzonlular çeşitli etkinliklerle hasret giderecek.

Almanya’da ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Trabzonluların bir araya geleceği festivale Türkiye’den de katılım olacak. Türk milli takımını Dünya 3.sü yapan ve bordo mavili takımda başarıları ile damga vuran efsane teknik adam Şenol Güneş de katılacak. Gazeteci Ergun Ata, Cemal Ersen ve Cevat Kol da festivalde soru cevaplı panele katılacak.

Şenlikte sürprizler de var. Sanatçı Zeynep Başkan, Gizem Kara’nın katılacağı festivalin son bölümünde ise 1.nesil onur ödüllerinin dağıtımı yapılacak. Almanya’ya göçün 53.yıl dönümünün sunumu ile festival sona erecek.

Avrupa Trabzonlu Dernekler Federasyonu Başkanı Salih Altınışık” Trabzonlu hemşerilerimizi tek çatı altında birleştirip bir güç birliği oluşturduk. Bu güç birliğini enerjiye dönüştürüp Almanya’da söz sahibi olmak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar diye söyleyen atalarımızın bu sözünü gerçekleştirmek için çaba sarfediyoruz. Almanya’da iş hayatında, siyasette, sanatta, eğitimde ve bir çok alanda bulunan Trabzonluların saflarını sıkılaştırmaya çalışıyoruz. Çok güzel bir nesil var. O neslin Almanya Trabzon bağlarını koparmak istemiyoruz. O köprüyü sıcak tutmak istiyoruz. 19 Nisan da, yılda bir günde olsa bir araya gelip hasret gidermek istiyoruz. Çok önemli konuklarla bir arada olacağız. Bu buluşmaları geleneksel hale getireceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim