Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, teknik direktör Şenol Güneş'in takımda kalıp kalmayacağı konusunda bir sıkıntının olmadığını, Trabzonsporluların bu konuda rahat olması gerektiğini söyledi. 

Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi'nde bordo-mavili kulübün divan kurulunun tüzük değişikliğine ilişkin toplantısına katılan Şakar, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Şakar, teknik direktör Şenol Güneş'in verdiği isimler konusunda transfer görüşmelerini yaptıklarını, kısa süre içerisinde transferleri sonuçlandıracaklarını kaydetti. 

Alper Potuk'un transferi için Eskişehirspor ile görüştüklerini ifade eden Şakar, ''Bize göre yüksek bonservis ücreti istendi. Bu nedenle, bu transfer görüşmesi kesildi. Şenol hocanın verdiği rapor konusunda çalışmalarımız sürüyor. Her transferde bir alternatifimiz de var'' dedi. 

Gaziantepspor ile herhangi bir oyuncu transferine ilişkin görüşmediklerini anlatan Şakar, ''Biz sadece Gaziantepspor Kulübü Başkanını ziyaret ederek ona 'geçmiş olsun' dileklerimizi ilettik. Transfere ilişkin görüşme olmadı. İleri ki günlerde belki hocanın istediği isimler olursa görüşme olabilir'' diye konuştu. 

Bir gazetecinin, ''Teknik direktör Şenol Güneş'in Güney Kore'de basın mensuplarına takımda kalıp kalmamasına yönelik 'Hala kafa karışıklığım devam ediyor' yönünde açıklamaları oldu. Güneş, bu ülkeye giderken sizin böyle bir izleminiz oldu mu'' sorusu üzerine Şakar, ''Hayır, bize o yönde öyle bir şey söylemedi. İlk defa böyle bir şey sizden duyuyorum. Bu konuda bir sıkıntı yok. Trabzonsporlular rahat olsun'' değerlendirmesini yaptı. 

Transfer netlik kazanmadan oyuncu ismi vermek istemediğini söyleyen Şakar, ''Bazı oyuncularla uzlaşmalarımız bitmek üzere. Onları önümüzdeki günlerde sizler de göreceksiniz'' diye konuştu. 

Şakar, UEFA'nın ''şike'' sürecine ilişkin kararını da en geç önümüzdeki hafta Çarşamba günü açıklayacağını düşündüklerini de kaydetti. 

Bu arada Divan Genel Kurul Toplantısı'na kulüp genel sekreteri Hasan Yener de katıldı.