Trabzonspor'u Cardozo ile birlikte sırtlayıp ligde 9 gole ulaşan Mehmet Ekici, ikinci yarıda kariyerinin altın çağını yaşamaya başladı. Ligin ilk yarısında 2 gol ve 5 asisti olan Mehmet, 2. yarıda ise coştu. Trabzonspor'un ikinci yarıda oynadığı 7 lig maçında 7 gol ve 4 asistlik bir katkı sergileyen orta saha oyuncusu, toplamda ligde 9 gol ve 9 asiste ulaştı. Ekici, bu sezon forma giydiği 33 resmi maçta ise toplam 10 gol ve 11 asistlik bir katkı yaparak takımın en verimli oyuncusu oldu. Ekici, 29 maçta ilk 11'de sahaya çıkarken sonradan oyuna girdiği 4 karşılaşmada ise gol atamadı, asist yapamadı. 12 sarı ve 1 kırmızı kartla da takımın en fazla kart gören oyuncusu olan Mehmet, mücadeleci yönünü de ortaya koymuş oldu. 24 yaşındaki yıldızın frikik sırrı da ortaya çıktı. Ekici, bu durumun çok fazla abartılmaması gerektiğini ifade ederek, "Sezon başında herkes yatarken ben çalışıyordum. Salondan çıkmadım. Kimseyle sohbet edecek kadar bile zamanım olmadı. İdman sonrası tek başıma çalıştım. Arkadaşlarım bile bana bu konuda kızdı ama şimdi bunun meyvelerini topluyorum. Trabzonspor beni istediğinde 'İşte şimdi senin sıran geldi' dedim ve haklı olduğumu şimdi bir kez daha görüyorum" dedi. 

ARKADAŞLARINDAN ÖVGÜLER 
Takım arkadaşları da Ekici'den övgüyle bahsetti. Medjani, "Kesinlikle fantastik bir oyuncu. Futbolculuğunu bir kenara bıraktığımızda ise böyle karakterli bir insanın takım arkadaşım olması beni çok mutlu ediyor" dedi. Oscar Cardozo da, "Mehmet'in gollerini izledikçe futboldan zevk alıyorum. Hele ki bu goller bize galibiyeti getirince daha da güzel oluyor" ifadesini kullandı. 

MÜTEVAZI YILDIZ
Mehmet Ekici mütevazılığı ile de dikkat çekiyor. Antrenmanlarda kalede genç file bekçileri varken serbest vuruşların tamamını gol yapan Ekici, genç kalecileri de üzülmemeleri için teselli ediyor. Bordo-mavili takımın file bekçisi Hakan Arıkan da "Rakip olmadığımız için mutluyum. Bize ve Türk futboluna çok şey katıyor" dedi.

UEFA DA ÖVDÜ
Ekici'nin golleri UEFA'nın da dikkatinden kaçmadı. Avrupa Ligi hesabından "Başka bir gün, Mehmet Ekici'nin bir başka serbest vuruş golü. Bu sezon Trabzonspor adına 5'inci serbest vuruş golü" ifadesi kullanıldı. Ekici'nin fotoğrafının da paylaşıldığı gönderide gurbetçi oyuncu, "Serbest vuruş ustası" olarak lanse edildi.

Yunus Emre SEL
Editör: TE Bilişim