Öztürk, Trabzonspor’un şampiyonluklarını unutarak devletten yardım alan bir kulüp olduğunu ileri sürdü.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) aylık olağan toplantısı Lara’daki bir otelde düzenlendi. Sporun turizme olan katkısının tartışıldığı toplantıda konuşan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Trabzospor hakkında kendi hayal ürünü ile ilginç ifadeler kullandı. 

Öztürk,  “Türkiye’nin en fazla başarısını desteklemesi gerektiği kulüp Antalyaspor olmalı. Nedenler ortada. Şuanda baktığınızda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bunlar semt takımları. Tabi ki tarihleri çok büyük, başarıları, kitleleri çok büyük ama bilinirliği, başarısı daha üst düzey olursa bunun geri dönüşü en büyük olacak şehir şu anda Antalyaspor. Bakıyorsunuz bir Trabzonspor örneği var. Devletin sadece bu dönemde değil, daha önceki dönemlerde de desteklediği bir kulüp. Çünkü oyuncu kalibresine bile baktığınızda, geçmiş zamanda oyuncu kalibresine baktığınızda, borç seviyesi ve yatırımlarına baktığınızda gerçekten ciddi yatırımlar almış bir kulüp. Ama Trabzonspor’un mu başarısı Türkiye için daha iyi olur yoksa Antalyaspor’un mu? Bence Antalyaspor’un daha önemli. Bu turizme katkısından dolayı ve yapabileceklerimizden dolayı. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın bu bir araçtır. Antalya şehrini bütünleştirebilmek ve tanıtabilmek için Antalyaspor bir araçtır” diye konuştu. 

Bu açıklamalarla Trabzonspor’un tarihinde ki kendi öv evlatları ile yaşadığı başarısını anlamayan veya anlamak isteyen Öztürk, devlet yatırımı olarak her halde bordo-mavililere Akyaz'da yapılan statadı kast etti. Ancak bu statların sadece Trabzonspor’a özel bir durum olmadığı Türkiye’de bir çok kulübe bu şekilde statlar yapıldığını görmezden gelen Öztürk, her hangi bir başarı bile yakalamadan yaptığı bu açıklamalar ise komedi olarak nitelendi. 

Bu sözlerle, Antalyaspor’un başarısı için resmen devletten yardım isteyen Öztük, Trabzonspor’un geçmişte yakaladığı başarılara da gölge düşürme çabasına düşmesi ise bir hayli ilginç bulundu.