Sözlerine katılımcılara teşekkür ederek başlayan Hacısalihoğlu, ''Bir önceki toplantıda ana başlıklarla bazı sorunları yönetim kuruluna ulaştırmaya çalışmıştım. Bunların bir kısmında faaliyetler yürütüldü, bir kısmında ise hiçbir faaliyet yürütülmedi. Bir cevap da alamadık. Öncelikle eski başkanımızın mahkemeye verilerek kulübümüze maddi manevi pek çok zarar olan davanın sonlandırılması için yönetim kurulumuzun gayretine teşekkür ediyorum. '' dedi.

Borç rakamının açıklanması gerektiğini belirten Hacısalihoğlu, ''Bir önceki bilançodaki borç rakamının, yazılı olan rakamlar olmadığını 850 rakamı çıkmıştı, hatta eski başkan olan kişi de bunları ispatlayın diyerek nara atmıştı. Mevcut başkanımız da ben öyle demedim demesine rağmen bunlar basına intikal etmişti. Daha sonra başkanlar kuruluyla yapılan divan kurulunda 550 rakamından bahsetti sayın başkan, şimdi Trabzonspor her ne kadar UEFA yaptırımları karşısında sıkıntılar yaşayan bir kulüp olsa da bir yandan da kamu yararına ve borsaya tabii bir şirket olduğu için bu borç rakamlarını, çünkü normalin üzerinde vahim bir durum.. Bu bilgilerin Trabzonspor camiasıyla paylaşmak mecburiyetindedir. '' dedi.

Tüzük değişikliğinin bir mecburiyet olduğunu belirten Hacısalihoğlu, ''Kulübümüzün yeni bir tüzüğe ihtiyaç duyduğu, herkesin malumu. Trabzonspor'un bugüne kadar yapılan tüzükler iyi niyete dayalı olarak yapılmış, insanların kasti bir şey yapmayacağı düşünülerek kaleme alınmıştır. Bir önceki dönem görüldü ki bu iyi niyet pek geçerli değil ve pek çok yanlışlar yapılarak kulüp bu duruma getirildi. Trabzonspor'un yeni bir tüzüğe ihtiyaç duyduğu bir mecburiyettir. Sadece tüzükle ilgili, başka bir konunun tartışılmadığı bir genel kurula ihtiyaç vardır. Gerek dernekler masasına göre gerek Trabzonspor'un şartlarına ve bugünkü ihtiyaçlarına göre uygun bir tüzüğümüz yok. '' dedi

ARALIK'TA KONGRE YAPILMALI!

Aralık'ta seçim olması gerektiğini belirten Hacısalihoğlu, ''Aralık ayında bir mali genel kurul var, bu genel kurulda kurullarla ilgili seçim yapılacak. Ancak tüzüğümüze göre yönetim kurulunun da seçim yapması mecburidir. Yapmaz mı? Yapmayabilir... Ama bilin ki Trabzonspor'un gündemi yine mahkeme kapıları olacaktır. Başka aday da yok, Trabzonspor'u da tanıdınız, yönetiminizi de tanıdınız. Daha sağlıklı bir yönetim yapma şansınız var. Trabzonspor'u yasal seçilmiş bir yönetim sürecini başlatalım. '' dedi.

Usulsüz üyeler için son şans olduğunu belirten Hacısalihoğlu, ''Geçmişte yapılan ve Trabzonspor için bir yüz karası olan usulsüz üye kayıtları var. Son şanstır... Bu seçimden önce lütfen bunları halledin. Bu arkadaşlar ileride üye olur veya olmaz, iyidir veya kötüdür bunlar başka. Bu arkadaşlar usulsüz olarak zan altında kalacaktır. Kulübü bu sıkıntıdan kurtarma şansınız elinizde. '' dedi.

Trabzonspor'u kim yönetiyor diye soran Hacısalhoğlu, ''Trabzonspor nasıl yönetiliyor? Delegenin seçtikleri tarafından mı yoksa bunların seçtikleri tarafından mı? Mesuliyet kimdedir, hesap sorulacak kimlerdir. Biz zaman zaman adil olmayan ibra neticeleri alıyoruz. Bunları yaşadık... Kimi ibra ediyoruz ya da kimi ibra etmiyoruz belli değil. Bütün harcamaları, transferleri yapan şirket. Yönetim kurulu ibra ediyoruz, onların bir yetkisi yok ki. Bütün yetki şirkette. Trabzonspor'u kimin yönettiğini şeffaflıkla açılamanız gerekiyor'' dedi.