ARALIKTA SEÇİM VAR!
Trabzonspor’da aralık ayındaki kongre için adaylar nabız yoklamaya başladı. Trabzonspor yönetimi aralıktaki kongrede seçim yapmak istemese de bu yönde ciddi çalışmalar var. Mahkemeye belgeleri göndermeyen ve böylece kongreye seçim gündemi olmaması için yönetim çaba sarfediyor ancak bu hamleye karşı muhalifler ‘Dernekler Masası’ kozunu oynayacak. Böylece Dernekler Müdürlüğü kongre yapılması gerektiğini söyleyecek ve kongre olacak.

AĞAOĞLU ADAY OLACAK
Seçimlerin olma ihtimaline karşı adaylar da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Trabzonspor’da her dönem adı geçen Ahmet Ağaoğlu da aday olmaya karar verdi. Bir önceki seçimde özel işlerinde sıkıntı çeken ve bu sebeple aday olmayan Ağaoğlu sorunlarını çözünce aday olmaya karar verdi. Yakın çevresine adaylık için hazırlıklı olun mesajı veren Ağaoğlu ekibini de yapmaya başladı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun devirmek isteyenler Ağaoğlu ismine sıcak bakıyor. Eğer bunlar olursa Ağaoğlu seçimin favorisi olacak.

HACIOSMANOĞLU YÖNETİMİNİ YENİLEYECEK
Aralıktaki seçim için mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da çalışmalara başladı. Yönetiminde birçok isimle yollarını ayıran veya saf dışı bırakan Hacıosmanoğlu Bakan Erdoğan Bayraktar ile soğuk ve mesafeli olan isimler ile yollarını ayırmayı hedefliyor. Şu an yönetimde olan ancak pasif durumda bulanan birçok yönetici aralıktaki kongrede Hacıosmanoğlu’nun listesinde olmayacak. Bunların yerine sürpriz isimler gelecek. Özellikle İstanbul’dan ve Trabzon’dan Bakan Bayraktar’a ve TOKİ’ye iş yapan birçok ismi almak isteyen Hacıosmanoğlu’nun bu isteğine sıcak bakanlar var. Ancak birçok isim ise biz sana dışardan destek verelim, yönetime girmeyelim mesajını başkana iletti.

AKPARTİ’DE BİR İSTİFA DAHA
AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’ın yönetimindeki kurmaylarından Sait Gürsoy Arsin belediye başkan aday adayı olabilmek için yönetimden istifa etti. Arsin’de mevcut Başkan Erdem Şen’in Arsin’de 2. Dönemi. Başarılı bir çizgi izleyen Erdem Şen, her kesim tarafından sevilen bir isim. Bu dönem Şen’in de tekrar aday olacağı biliniyor. Bu anlamda Şen’in karşısına çıkacak olan rakiplerinin işi biraz zor görünüyor. Arsin için Sait Gürsoy haricinde İsmail Keskin ve Cengizhan Gündoğdu isimleri de uzun süredir konuşuluyor. MHP’de ise Ramis Sunguroğlu ya da Ali Temel Gürsoy’dan birisi başkan adayı olacak.

TRABZON TRABZON OLALI…
Bayburt’un opera hikayesini bilirsiniz. Ama bu Trabzon’da böyle olmadı. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Rotary Kulübü tarafından organize edilen Misafir Odası Solistleri konseri adeta “Trabzon Trabzon olalı böyle konser görmedi” dedirtti. Geliri Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi’ne bağışlanan konser, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konseri düzenleyen Rotary Trabzon Şubesi Başkanı Yusuf Uğurlu bir konuşma yaptı ve konuşmasında kadının önemine dikkat çekti. Misafir Odası Solistleri Grubunun kurucuları, Soprano Leyla Çolakoğlu, Piyanist Rüya Taner, Keman Sanatçısı Bilgehan Erten ve Vurmalı Çalgılar Dinçer Özer Trabzonlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde Trabzonspor atkısıyla da bir söylendi. Konserde tanıdık pek çok isim vardı. Konser bitiminde Diş Hekimi Ahmet Uğur Zihni de sanatçılara çiçek taktim etti.