Bu maçın Trabzonspor ile Karabükspor arasındaki dostluk ve iyi ilişkilere sekte vuramayacağını dile getiren Şakar, “Bu müsabakayı bahane ederek Futbol Federasyonu'nun üzerine gittiğimiz yönündeki değerlendirmeler söylemlerimizin yanlış yorumlanmasıdır” dedi.

Trabzonspor’un hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa önyargılı bir husumet beslemediğini vurgulayan Asbaşkan şunları söyledi: “Bizler herhangi bir olay ya da kuruma yönelik görüşlerimizi dile getirirken aracı kullanmayız. Sadece uğradığımız haksızlıkları, yapılan yanlış uygulamaları  kamuoyuyla paylaşır ve şeffaf bir biçimde görüşlerimizi bildiririz. KDÇ. Karabükspor'la oynadığımız maçla ilgili süreç de tamamen bu yönde gerçekleşmiştir.

Özellikle maçın saatine yönelik göstermiş olduğumuz eleştiri federasyon tarafından dikkate alınmamış, ev sahibi kulüp yetkilileriyle oluşturmaya çalıştığımız diyalog süreci de sonuç vermemiştir. Maçın farklı stadyumlarda oynanması yönündeki taleplerimize olumsuz karşılık verilmiştir. Karabükspor’un değerli Başkanı’nın bundan sonraki maçların farklı stadyumlarda oynanabileceğini seslendirmesi ise son derece manidardır.

Bu yaklaşım tarafımızdan Futbol Federasyonu’yla birlikte bundan sonraki maçların farklı stadyumlarda oynanmasına zemin hazırlandığı şeklinde yorumlanmıştır”

KDÇ. Karabükspor kanadının bu maçtan dersini alarak, bundan sonrası için  çözüm bulma yönüne gidecek olmasının Türk futbolu adına sevindirici olduğuna da işaret eden Şakar, “Gönül isterdi ki bu yaklaşım Trabzonspor maçından önce de gösterilse ve seyir zevki yüksek, sağlıklı bir müsabaka oynanmasına imkan sağlansaydı.

Maç sonrası kamuoyunda oluşan tablo, maçtan önce federasyona yapmış olduğumuz başvurularının ne kadar haklı olduğunun da ispatı olmuştur” yorumunu yaptı.

Anadolu’dan çıkarak ülke futboluna büyük hizmetler verip zaferler kazandıran Trabzonspor’un hiçbir kulübü figüran görme özelliği ve niyetinin olamayacağına da vurgu yapan Nevzat Şakar, “Böyle bir yaklaşım kendi gerçeğimizi inkar etmek anlamına gelir ki; Trabzonspor’un hem vizyonunda hem de misyonunda böyle bir içerik yoktur.

Özellikle Futbol Federasyonu’nun bu maçla ilgili yaşanan süreci iyi değerlendirip, gelecek haftalarda aynı hataya düşmeyecek çözümleri üretmesi gerekmektedir” diye konuştu.