Özellikle TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu’nun toplam 5 yıl 2 ay ceza almasının perde arkasında TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakkında bir başka yönetici Mustafa Çağlar’a attığı mesaj olduğu belirtiliyor. Söz konusu mesajdan ötürü 18 ay hak mahrumiyeti cezası alan Aşçıoğlu, bu cezanın ardından sosyal medyadan verdiği mesajlar üzerinden de 24 ay hak muhrumiyeti cezası almıştı.

Amaç Trabzon’u Susturmak

Geçtiğimiz hafta Adanaspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım, TFF Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu’nun dile getirdiği sorunlar üzerinden TFF’yi eleştirdi, kurullarda Demirören’in şirketinin avukatlarının görev yaptığını, Türkiye’de hakem terörü yaşandığından bahsetti. Ancak Aziz Yıldırım’a 45 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Ayrıca, TFF Başkanı Demirören'e bir kulüp başkanının stadyum temsilcisinin önünde küfürler ancak PFDK’nın o kulüp başkanına 90 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği de biliniyor.  

Trabzonspor Neden Sessiz?

Burada amaç Trabzonspor’u temsil eden isimlerin saf dışı bırakılması olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, TFF’de Trabzonspor’u temsil eden Yaşar Ayçıoğlu ve İbrahim Usta’ya verilen cezalar sonrası Bordo-Mavili Kulüp’ten hiçbir açıklama yapılmaması da dikkat çekici bulundu. Aynı suçu işleyenlerin farklı ceza alması da adamına göre muamele olarak değerlendiriliyor. Yaşar Aşçıoğlu, her fırsatta aldığı cezalara rağmen istifa etmeyi düşünmediğini, Trabzonspor yönetiminin de kendisine sahip çıkmadığını söylüyor.  (taka)