Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşcıoğlu, kendisine verilen cezayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama aynen şöyle:

"Hiçbir Dünya Futbol Federasyonlarında bir benzeri olmayan bir ceza ile karşı karşıyayım. Hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukukunun geçerli olduğu böyle bir sevk ve ceza, FETÖ savcıları tarafından bile verilmemiştir.

İki TFF Yöneticisinin birbirleri arasındaki Whatsapp mesajlaşmalarının ki mesaj içeriği "Yıldırım Demirören ile konuşmak istemiyorum" içerikli bir yazı suç olarak kabul edilip, ceza kuruluna sevkinin yapılması hukuki gerekçeden yoksun özel haberleşme hayatını ihlal suçu işlenmiş komedi bir kararla TFF'nin saygınlığına kurumsal ağırlığına zarar vermiştir.

FETÖ savcılarının bile hayal edemeyeceği bir gerekçe ile ceza verilmesine kararı bırakın hukuk dünyasını çocukların bile güleceği bir karar olarak TFF tarafından hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Şimdi Trabzonspor'a oynanan oyun ve oyunların geçmişte ve geçen yıl ne şekilde ve kimler eliyle organize edilmiş olduğu deşifre edilmiştir. Türk Futbolunun nasıl ve kimler eliyle ne şekilde yönetildiği açık ve net ortaya çıkmıştır. (KRAL ÇIPLAK)

Aynı delil aynı suçtan bir güzide kulübün yöneticilerine 9 yıl ceza verilmiş, aynı suçtan ve aynı delillerle başka bir güzide kulübün yöneticilerine sevk bile yapılmamıştır. Bir kulüp yöneticilerimiz diğer kulüpleri üç saat suçlayan aşağılayan (Galatasaray, Bursaspor, Trabzonspor, Beşiktaş) televizyon programı yaptığı halde sevk yapılmamıştır.

Ben bunu söylediğim zaman ise bana ceza mümkünse 3 yıl ceza verin talimatı vermek suretiyle cezalandırılmak istenmişimdir. TFF'de hiçbir evraka, hiçbir belgeye ve bilgiye ulaşma ve görme yetkimiz yoktur.

TFF 3'TEN BÜYÜKTÜR

Asla istifa düşünmediğimi benim olduğum yerde adaletin olması noktasında sonuna kadar mücadele edeceğimi her kulübe, her camiaya aynı mesafede olma misyonumdan taviz vermeyeceğimi bilinmesini isterim.

Hukukun olmadığı bırakın söz hakkımızın bile olmadığı bir anlayış ile TFF'nin yanlış yönetilip, yönetilmediği hususunu spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum."