Akparti'nin Trabzon'da önemli isimlerinden olan, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapan Asım Aykan, Yargıtay'ın kararından sonra çok konuşulacak sözler söyledi.

İşte Aykan'ın o sözleri

Trabzonspor kupa fakiri değildir.sonuçta kupa bir metal parçasıdır .Trabzon insanı ADALETIN,HAKKIN peşindedir, akıtılan alın terinin karşılığını bekliyor.

Herkes, hatta Fenerbahçeliler de biliyor ki 2010-2011 yılının şampiyonu Trabzonspor’dur. Sığındıkları mekanizma ise:Şikeyi sadece biz mi yaptık? Başkaları çok mu temiz. Şike emek hırsızlığıdır. Kim yaparsa lanetlenmelidir.

Gönüllerin Şampiyonu olan Trabzonspor için son yargı kararından sonra hukuken hakkımızın tescil edildiğini düşünüyorum. Ayak direnmeye gerek yok. Fenerbahçeliler’inde hak etmedikleri kupaya ihtiyaçları yok. Aziz Yıldırım'ın yaptığı yanlışı sahiplenmesinler kupayı kendi elleriyle sahibine teslim ederek spor kamuoyundan özür dilesinler. Bu onları küçültmez aksine büyütür.

Bu federasyondan bir şey beklemiyoruz. Gölge etmesinler başka İhsan istemiyoruz. Trabzonsporlular’ı yurt dışına hak aramak için gitmeye mecbur bıraktıkları için utanmalıdırlar.

Ulusal medyada karar sonrası Trabzon'un hakkını görmezlikten gelip feneri temizlemek için deterjan arayanları da kınıyorum. Şair çok güzel söylemiş:"Hak haklının en mukaddes malıdır.Vermezlerse alacaksın tamam mı" Hakkımızı vermediler almak için çırpınıyoruz. Bütün Türkiye Trabzon'un yanında yer almalıdır.