Merkezi Avrupa'da olan eurosport haber ajansında Türkiye Bürosu Haber Şefi olan Alper Aslan, emre itaatsizlik sebebiyle eurosport tarafından işten çıkarıldı. 3 Temmuz şike süreci boyunca Fenerbahçe lehine yaptığı düzmece ve taraflı haberlerle başta Trabzonspor taraftarları olmak üzere tarafsız tüm kamuoyunun büyük tepkisini çeken Aslan, twitter üzerinden bordo mavililerin kendisine yaptığı tüm uyarıları görmezden gelmiş yanlı ve yalan haberler yapmaya devam etmişti. 

ŞİKAYET MAİLİ GÖNDERDİLER 
Bunun üzerine yaptığı yalan haberlerin de yer aldığı bir şikayet mailini eurosport genel merkezine ulaştıran Trabzonspor taraftarlarının şikayeti ilgili birimler tarafından dikkate alınarak yapılan incelemeler sonucu Aslan'ın görevine son verildi. Şike lobisi ile 3 Temmuz 2011 tarihinden bu yana her alanda mücadele eden Trabzonspor taraftarı, şike lobisinin medya içindeki uzantılarına verdiği bu dersle meydanın boş olmadığını bir kere daha göstermiş oldu! 

MESAJ YAYINLADILAR 
Amaçlarının hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak olmadığını belirten Trabzonspor taraftarları sosyal medyadan şu mesajı yayınladılar; Her ne koşulda olursa olsun Trabzonspor'un haklarını korumaya ve adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz" 

HER YAZDIĞIN DÜZMECE
Yazdığı onlarca taraflı ve düzmece haberlerden biri mesela Alper Aslan, bir haberinde Platini'nin Trabzonspor'a kupayı alamayacağını söylediğini iddia etmişti, halbuki Platini'nin böyle bir açıklaması yoktu! Diğer bir düzmece haberinde Fenerbahçe'nin savunması sonucu UEFA'nın endişelendiği dedikodusunu haberleştirip ortaya attı, fakat böyle bir şeyin gerçekle uzaktan yakından ilişkisi yoktu!