Nusret Yılmaz,  “Hukuksuz başlayan, hukuksuz devam eden ve bundan sonra hukuksuz devam edeceğini gördüğüm kongrede konuşuyor olmanın ıstırabını yaşıyorum. Ve yarın bugün kadar mücadele eden birisi olarak çocuklarımın bu hukuksuzluğa neden sessiz kaldın söylemine maruz kalmamak için burada konuşma yapıyorum. Bizim yerimiz kulübümüzün yanıdır, kişilerin değil. Maalesef sessiz kalanların bir kenarda oturup yaşanan olayları izleyenlerin kazandığı bu kürsülerde konuşan insanların kaybedenler kulübüne dahil olduğu yerdeyiz. Ama hiçbir zaman mensubu bulunduğumuz kurum kuruluş teşkilat adına taşın altına elimizi koymaktan imtina etmedik. 

Sayın yönetimin burada yapılan eleştirileri, bu çerçevede değerlendirerek yaptıkları yanlıştan dönmesini umuyorum. 3 Temmuz’dan bu yana şike süreci yaşanmış ve hala da yaşanmaktadır. Trabzonspor, bu sürecin olumsuz etkilerini en fazla bünyesinde taşıyan kulüptür. 

Şike mücadelesi dediğimiz mücadele öyle klişe sözlerle 3-5 cümle ile yapılacak mücadele değildir. Eğer eylemleriniz ile söylemleriniz uyuşmuyorsa, eğer dik duramıyorsanız, birlik ve bütünlük tesis edilemiyorsa başlangıçtan itibaren bu sürecin mağlubu konumundasınız. 

“Hukuk kurulnda ki arkadaşlara bu işin süreci nereye giderse gitsin ne adım atılıyorsa atılsın dedi” ama ilk günden itibaren bu işin içinde yer almış biri olarak şunları söylemem gerek: 

25 Haziran 2013 tarihinde CAS kararına kadar sayın başkana “Size belli sözler verilmişti. Söz gider yazı kalır. Size verilen sözler tutulmadığı için eleştiriyorsunuz. Lütfen bu sürece müdahil olalım” dedim. Anlaşılmaz şekilde sayın başkanın bu oluşuma duyarsız kaldı. Buna bir çok kişi şahittir. Avrupa’da hukukçularla görüşmeye gittiğinde CAS’a niye müdahil olmadınız dendi. 

Sayın Başkan, bu süreci müdahil olmamamızın etkisi olmuş mudur, vicdanı anlamda sorumluluğunuzu taşıyor musunuz?

Hukuk kurulu yeni oluşturulmuş bir kurum değil. Evveliyatında var. Hiçbir kurum sınırsız yetkiye sahip değildir. Sayın Başkan yetkisini aldı. Bu yetkiyi başka kurumlara devredemez. Trabzonspor’un resmi sitesinde Hukuk Kurulu Sınırsız Yetki ifadesi kullanıldı. Bu nasıl sınırsız yetki? Umutsuzluğa kapıldığınız şike sürecinde adresi başka tarafı yönlendirme midir?

Sayın başkan birlik ve beraberlik tesis etmektir. Size düşen sizden önce ki yöneticileri taraftarın önüne atmak değildir. Onları birlik ve beraberlik oluşturmalıydı. Siz kırdınız döktünüz. Tarumar ettiniz. Kimisine maaşlı eleman, kimisine hırsız dediniz. Trabzonspor şike mücadelesi yaparken, Trabzonspor kulübünü nerdeyse şike yaptığını ima ettiniz. Neyi savunacaksınız?” dedi.
Editör: TE Bilişim